Rotterdamse event locatie op hoogte

Tags: terras

Rotterdamse event locatie op hoogte

Het Industriegebouw in Rotterdam is een nieuwe evenementenlocatie met uitzicht over Rotterdamse skyline rijker. 
 

Deze maand opent het Van TijenTerras op de vijfde verdieping van Het Industriegebouw. Met het dakterras willen de ondernemers achter Het Industriegebouw een inspirerende plek creëren voor uiteenlopende evenementen gedurende het jaar. De locatie is in de originele staat van 1951, met de moderne elementen van nu. 

Pand uit 1951
Het Van TijenTerras in het Rotterdamse Hoogkwartier biedt perspectieven voor outdoor en indoor evenementen. Alles is mogelijk; van vergaderingen, cocktailworkshops en presentaties tot huwelijksrecepties en verjaardagsfeesten. ‘’We halen met deze locatie letterlijk buiten naar binnen. Of het nou regent of de zon schijnt; de deuren van de ruimte kun je openklappen of sluiten met zicht op de Rotterdamse skyline. Zo is deze locatie ideaal voor groepen tot 75 man’’, aldus HIG community manager Desiree van den Wittenboer. De prijzen voor het afhuren van de ruimte en catering zijn op aanvraag.

HIG Society
In het voorjaar van 2015 stond Het Industriegebouw in het opkomende Rotterdamse Hoogkwartier zo goed als leeg. Een aantal Rotterdamse ondernemers met hart voor de stad vond het hoog tijd worden om het pand te kopen en te herstellen in het behoud van de oorspronkelijke functie. Sinds 1991 draagt het 23.000 m2 tellende pand met trots de stempel ‘rijksmonument’. Tegenwoordig biedt de workspace met dedicated desks, units en kantoorruimtes aan 2000 professionals een werkplek. De plint van Het Industriegebouw leeft als nooit tevoren met een diversiteit aan horeca hotspots, retail spaces en pop-up stores van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Menig Rotterdammer kent dan ook by Jarmusch, Alfredo’s Taqueria, Old Scuola, Café @ Home en HÉROINE Restaurant & Bar. De legendarische wederopbouwarchitect Hugh Maaskant heeft het gebouw in samenwerking met Willem van Tijen ontworpen.

Artikel delen