Shiraz Amsterdam ‘Wine Bar of the Year 2019'

Shiraz Amsterdam ‘Wine Bar of the Year 2019'

Onder toeziend oog van Sharon van Lokhorst (eindredacteur FavorFlav en columniste Entree Magazine) heeft de jury Shiraz Amsterdam bekroond tot Wine Bar of the Year 2019.

“Afgelopen jaren waren we al dichtbij, maar dit jaar hebben we eindelijk de nummer 1 positie bemachtigd. Super trots dat we deze prijs hebben gewonnen en een geweldige beloning voor het complete Shiraz team”, aldus Anita Boezaard. Uit het juryrapport: ‘Alles klopt bij de bar van wijnondernemers Anita Boezaard en Wim Wiersma. Bij binnenkomst is er de enthousiaste ontvangst van opgeleide sommeliers, een heldere uitleg van de wijnkaart, en alle rust om te kiezen.’

120 deelnemers

 Afgelopen maanden zijn 120 wijnbars de strijd aangegaan voor de titel ‘Wine Bar of the Year 2019’. Uit meer dan 10.000 stemmen en 5 wildcards is een uiteindelijke top 15 verkozen voor de volgende ronde. Deze 15 wijnbars zijn in de afgelopen tijd op basis van een onaangekondigd en anoniem bezoek gekeurd, bij dit bezoek wordt er naar meerdere facetten gekeken. De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav.com), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), en Robert Verhoeven (eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl). Dé Jardin des Vins van Amsterdam Niet alleen mag Shiraz Amsterdam haarzelf kronen tot ‘Wine bar of the Year 2019’, ze zijn ook verkozen tot ‘Best Wine Bar of Amsterdam’.

Over Shiraz Amsterdam

Shiraz is een wijnbar aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Deze Jardin des Vins is de plek om nieuwe wijnen te ontdekken óf te genieten van het oude vertrouwde. De sfeer van de bar is geïnspireerd op de eeuwenoude geschiedenis van de Shiraz druif: een blend van het Midden-Oosten en traditioneel Frans. Uiteraard in een eigentijds jasje. Neem plaats op de loungebank voor de open haard of aan de hoge tafels en voel je direct thuis. Na het daverende succes van Shiraz in het centrum van Amsterdam werd al snel gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden, deze werd gevonden in The College Hotel Amsterdam. Vanaf oktober 2019 kunnen wijnliefhebbers ook in The College Hotel Amsterdam genieten van de Shiraz wijnen en heerlijke shared dining gerechten.

Artikel delen