Sligro lanceert concept: Slimme Keuken

Sligro lanceert concept: Slimme Keuken

Sligro lanceert een nieuw, culinair concept: Slimme Keuken. Het concept helpt restaurants om meer marge te realiseren in minder tijd, zonder in te leveren op culinaire kwaliteit.

Restaurants willen gasten een smakelijk en variërend menu aanbieden, maar moeten de kosten meer dan ooit onder controle houden. Hoe pak je dat slim aan? Dat vraagstuk was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Slimme Keuken. Een oplossing voor chefs, maar vooral ook door chefs.

“Onze ervaren chefs kennen de uitdagingen van restaurants als geen ander. Een van die uitdagingen is het leveren van constante kwaliteit. Wanneer er gekookt wordt op hoog culinair niveau, is er vaak sprake van hoge tijdsdruk. Zeker wanneer men ook nog kampt met personeelstekort of gebrek aan kwalitatief personeel. Heeft men wel goed personeel in huis, dan hangt daar vaak een behoorlijk prijskaartje aan en is het weer een uitdaging om de marges gezond te houden. Slimme Keuken biedt in beide gevallen uitkomst.”, zegt Hanna Polman, Customer Solutions Manager bij Sligro.

Culinaire inspiratie en strakke calculatie

Door recepten en menusuggesties te combineren met een handig calculatiemodel, helpt Slimme Keuken chefs om meer marge in minder tijd te realiseren. “Het voordeel zit op vier niveaus: tijdwinst, doordat chefs tijd besparen op de mise-en-place (>40% besparing). Betere brutomarge, doordat wordt bespaart op de personeelskosten (>65% marge per gerecht). Meer rendement, dankzij een handige calculatiemodule om integraal het bedrijfsresultaat te verbeteren en als vierde minder foodwaste, door slim in te kopen en met minder verschillende producten te werken.”, aldus Hanna Polman.

Een beter bedrijfsresultaat

De Slimme gerechten van Slimme Keuken bestaan uit voor-, hoofd- en nagerechten, waaruit ook menusuggesties samengesteld zijn. Dankzij het slimme calculatiemodel kunnen chefs eenvoudig de kostenopbouw berekenen. Van inkoop, adviesprijs tot brutomarge. En niet alleen op gerechtsniveau. Het calculatiemodel kan ook gebruikt worden om integraal naar het bedrijfsresultaat te kijken. Sligro verwacht dat Slimme Keuken een concept is waaraan meer dan ooit behoefte is in de markt.

Koken met oog voor marge

Daarnaast kunnen chefs en ondernemers ook bij Sligro terecht voor hulp bij hun totale bedrijfsvoering, dankzij een samenwerking tussen Sligro en SmartCuisine. Het unieke softwaresysteem registreert en analyseert alle processen in de keuken, waardoor de brutomarge in de keuken verbeterd kan worden (naar meer dan 70%) en minder (koks)uren nodig zijn.

 

Artikel delen