Sluiting... En nu? Verhalen van ondernemers

Sluiting... En nu? Verhalen van ondernemers

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft de horeca afgelopen zondag abrupt de deuren moeten sluiten.

De maatregelen zoals het sluiten van de horeca blijven in ieder geval van kracht tot en met 6 april. Entree Magazine volgt dagelijks de ontwikkelingen op de werkvloer bij Jan Stuurman, mede-eigenaar van HotelV/The Lobby in Amsterdam. 

Dinsdag  17 maart 2020, dag 2 na verplichte sluiting

‘’We hebben drie hotels en twee restaurants. Vrijdag hadden we nog aanloop van Amsterdammers bij onze restaurants en dus omzet. Maar bij de hotels waren de boekingen al teruggelopen. Op dit moment is de reserveringsafdeling erg druk met omboeken maar de hotels zijn vrijwel leeg.’’

‘’We hebben uiteraard ook werktijdverkorting-vergunningen aangevraagd voor onze mensen. Ik vind het belangrijk iedereen individueel te woord te staan. Er zijn natuurlijk een hoop vragen. Maar ook vanuit onze leveranciers. Maar we zijn sterk afhankelijk van de overheid en hopen op hulp van die kant. We hebben ook een aantal vaste gasten gebeld, met name die van de Fizeau, daar kwamen mensen uit de buurt voor hun dagelijkse fluitje, even kijken of we nog wat voor ze kunnen betekenen.''

’We hebben ons aangemeld voor Uber Eats, We hebben een mooie wijnkaart en we gaan ons in ieder geval bezighouden met wine delivery en we kunnen daarbij onze flammkuchen levereren. We hopen er het beste van en dat de Amsterdammers dat waarderen. Het is fijn om iets te doen om de geest scherp te houden. Even de creativiteit laten stromen in plaats van alleen maar bezig te zijn met kosten te snijden.’’

Morgen meer!

 

 

Artikel delen