Start seizoen Hollandse Nieuwe 11 juni 2020

Start seizoen Hollandse Nieuwe 11 juni 2020

Op donderdag 11 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ officieel wordt ingeluid.

De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Vanaf vrijdag 12 juni - zal de Hollandse Nieuwe, vangst 2020, weer overal verkrijgbaar zijn. Vorig jaar werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild voor 95.500 euro. De opbrengst van het eerste haringvaatje, bij elkaar gebracht door tientallen bieders, werd geschonken aan Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. 

Stichting Ambulance Wens

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau in Scheveningen de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Wij verheugen ons op een mooie opbrengst van de jaarlijkse veiling voor deze goede doelenorganisatie. Stichting Ambulance Wens vervult een enorm waardevolle rol in de laatste periode van een mensenleven. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die geconfronteerd wordt met een situatie, waar deze stichting een welkome bijdrage kan leveren.”

Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens: "Met onze stichting is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers dagelijks bezig om gratis laatste wensen te vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Jaarlijks mogen we meer dan 2.000 wensen, afgelopen jaar gemiddeld zes per dag, gratis vervullen dankzij de diverse acties en losse donaties. Daarom zijn we enorm blij dat wij dit jaar het goede doel mogen zijn van het Nederlands Visbureau want met deze steun zijn wij in staat weer vele terminaal zieke mensen te kunnen helpen."

Artikel delen