SVH faciliteert afstandsleren scholen

SVH faciliteert afstandsleren scholen

SVH faciliteert afstandsleren voor (mbo) scholen in de horeca.

De coronacrisis heeft naast de horeca ook de scholen en studenten die een opleiding volgen om in onze mooie branche aan de slag te gaan hard geraakt. Voor SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) is het de grootste prioriteit om het afstandsleren mogelijk te maken zodat iedereen vanuit huis kan leren en zo kan werken aan zijn of haar vakbekwaamheid. Want als we uit deze crisis komen, dan hebben de ondernemers keihard alle geschoolde mensen nodig om de bedrijven weer op te starten.

Zorg voor studenten

Toen de scholen ook dicht moesten, voelden ze bij SVH direct de zorg van docenten en studenten. Hoe zit het met mijn BBL-traject in het bedrijf? Want het bedrijf dicht, betekent einde BBL-traject op dat moment. Maar ook: hoe moet het met de studenten die voor hun examen of proeve van bekwaamheid zitten? En al die jongens en meiden in het voortgezet speciaal onderwijs of praktijkonderwijs? Of iedereen die via het UWV en goede particuliere opleiders worden opgeleid voor een mooie baan in de horeca? “Daarom biedt SVH extra diensten aan om horecaopleidingen te helpen het leren weer zo gauw mogelijk op gang te brengen. Daarbij maakt het voor ons niet uit of je nu al wel klant bent of niet: iedereen in het horecaonderwijs wordt hierdoor geraakt, we moeten dit met elkaar oplossen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Afstandsleren

Afstandsleren is belangrijker geworden dan ooit tevoren. Maar hoe kun je jouw rol als docent invullen als er geen contactonderwijs meer mogelijk is? Hoe monitor je de voortgang van je studenten en hoe houd je ze aan het werk? SVH heeft met het online leerplatform SVH Horecatalent de oplossing in handen. Docenten kunnen binnen het platform op maat gemaakte programma’s klaarzetten voor de studenten. Dit kan voor een hele opleiding, maar ook op maat per klas. Werkt een school met de papieren theorieboeken die op school liggen? Ook daar is een oplossing voor. In samenwerking met Three Ships stelt SVH kosteloos de digitale versies van de theorieboeken ter beschikking in Three Ships Cumlaude publishing. Iedere student kan hier toegang tot krijgen zolang de corona-situatie voortduurt.

Handige inspiratiebox

Alle docenten en scholen zijn de laatste dagen onwijs druk met het inregelen van afstandsleren, voorbereiden van online lessen en het bedenken van digitale opdrachten. De onderwijskundigen van SVH helpen hier ook bij. Op het internet zijn diverse toolkits te vinden, bijvoorbeeld voor het doen van YouTube livestreams of het creëren van digital classrooms. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, komt SVH de komende dagen met inspiratie om deze bestaande tools voor afstandsleren te integreren met het lesmateriaal in SVH Horecatalent.

Hulp is er voor alle scholen

Ook scholen die nog niet met SVH werken worden geholpen. Eshuis vervolgt: “Wij staan klaar om docenten en scholen op te vangen en zo snel mogelijk op weg te helpen. We kunnen lessen klaarzetten in onze online omgeving. We moeten dan wel in onderling overleg leerlinggegevens overnemen. Qua AVG heeft dat wat voeten in de aarde. Dat is lastig. Maar lastig is niet onmogelijk. Neem gewoon contact met ons op. Of maak gebruik van het aanbod op www.stayhomehospitalityacademy.nl”. De handreiking geldt ook voor andere schoolsoorten buiten het mbo. Voor scholen in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en particuliere opleidingen komt SVH met een extra pakket waarin ook examenvoorbereiding is opgenomen.
 

Tags: 
Artikel delen