't Amsterdammertje* krijgt Kiwa-keurmerk

't Amsterdammertje* krijgt Kiwa-keurmerk

't Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht heeft als eerste restaurant in Nederland het Kiwa-keurmerk voor COVID-19 gekregen. De eisen voor dit certificaat zijn opgesteld door het RIVM. Graag bedanken wij KIWA voor het mede mogelijk maken!

Het Kiwa-keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen voor horeca is er voor horecabedrijven die hun COVID-19-maatregelen willen laten toetsen aan de geldende (inter)nationale eisen en eventueel aanvullende branche- of bedrijfsrichtlijnen. Middels een onafhankelijke toetsing op locatie zullen de RIVM-richtlijnen en de branchespecifieke eisen worden getoetst door een Kiwa-auditor. Daarbij wordt onder meer gekeken naar informatievoorziening (interne/externe communicatie), inkoop en verkoop middelen, zichtbare maatregelen en hygiëne en veiligheid.

Keurmerk Kiwa

In het kader van het keurmerk voert Kiwa periodiek een beoordeling uit waarbij de protocollen en preventiemaatregelen van de onderneming worden gecontroleerd. Voldoet het beleid om verspreiding van het COVID-19 virus te beperken aan de geldende richtlijnen, dan levert dit een Kiwa-conformiteitsverklaring en keurmerk op. Kiwa’s auditoren hebben bovendien kennis van de horecasector en zullen niet alleen toetsen met betrekking tot het keurmerk, maar delen ook hun kennis en ervaring waardoor het audittraject extra toegevoegde waarde biedt. Het Kiwa-keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen is er ook voor bijvoorbeeld hotels, winkels, sportscholen, musea, schoonmaakbedrijven, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Lees er meer over op de pagina Keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen.

Chef André Gerrits

Op zijn 16e begon André Gerrits aan zijn professionele carrière als kok. Het met één Michelinster bekroonde Restaurant de Kromme Dissel, te Heelsum, was het startpunt. Na werkervaring te hebben opgedaan in de keukens van Ron Blaauw en Jan de Wit, keerde Gerrits terug bij 'de Dissel’. Na 5 jaar souschef in 'de Dissel' ging André terug naar Ron Blaauw. De ervaringen bij Tonny Berentsen en Ron Blaauw hebben André Gerrits gevormd tot een chef die werkt vanuit passie. Sinds de jaren '80 is 't Amsterdammertje een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een 3- gangen keuzemenu aanboden. In 2009 hebben de chef en zijn vrouw Geneviève de zaak overgenomen.  ''Het succes van 't Amsterdammertje berust op de gedrevenheid van mijn vrouw en mijzelf, maar zonder ons gepassioneerde en gedreven team, dat zich elke dag met evenveel bevlogenheid en teamgeest inzet, waren wij nooit zover gekomen. Hiervoor is het restaurant in november 2010 bekroond met een eerste Michelinster.''

Tags: 
Artikel delen