Taplokaal Gist viert tweejarig bestaan

Taplokaal Gist viert tweejarig bestaan

Taplokaal Gist in Utrecht bestaat twee jaar en organiseert ter gelegenheid daarvan een nieuw bierfestival: Festival Vatgerijpt. 

Taplokaal Gist is een speciaalbierrestaurant waar bijzondere bieren worden gecombineerd met bijpassende gerechten. Begin februari is het alweer twee jaar geleden dat Taplokaal Gist deuren opende van een speciaalbierrestaurant in Utrecht met maar liefst 30 taps. Om dat te vieren is er een nieuw festival in het leven geroepen: Festival Vatgerijpt. 

Veel bier!

Er zijn in het restaurant maar liefst 30 taps met bijzondere bieren van craft beerbrouwers van over de hele wereld die telkens wisselen. Daarnaast kunnen gasten genieten van whisky’s, wijnen en andere dranken. Het festival zal plaatsvinden bij Taplokaal Gist op zaterdag 8 en zondag 9 februari op Helling 9, vlakbij station Vaartsche Rijn. Tijdens dit festival kun je heel veel verschillende, bijzondere bieren proeven met een gemeenschappelijke deler: ze hebben op houten vaten gerijpt. Denk aan stouts die op whiskyvaten hebben gerijpt, of een quadrupel die op een wijnvat heeft gelegen; maar er is ook bier dat heeft gerijpt op tequilavaten, of rumvaten, en ook klassieke Belgische gueuzes of foederbier. Daarbij zal de keuken van Taplokaal Gist bijpassende gerechten gaan serveren. Op beide dagen gaat Taplokaal Gist open om 14:00 uur.

Artikel delen