U Parkhotel ontvangt Green Key Goud

U Parkhotel ontvangt Green Key Goud

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari jongstleden, kreeg het kort geleden geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens.

Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam- en maatschappelijk verantwoord ondernemen onlosmakelijk verbonden is in de bedrijfsvoering van het hotel. Marijke Schmand, directeur U Parkhotel: “Tijdens de bouw en verbouw van het hotel zijn veel duurzaamheidaspecten meegenomen. Het hotel is aangesloten op de stadsverwarming, voorzien van een warmtewiel en waterbesparende douches. Gelijk bij binnenkomst treffen onze gasten in de lobby een grote moswand die symbool staat voor onze groene bedrijfsvoering".

Gerecyclede materialen
Verschillende interieuritems in het hotel zijn geproduceerd van gerecyclede materialen. "Een mooi voorbeeld hiervan is de wandbekleding op de muren van onze 72 hotelkamers; deze zijn voorzien van "Jeans on the Wall" (wandbekleding gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken)." aldus Schmand. Het U Parkhotel in Enschede opende vorige week, maandag 11 februari 2019, de deuren voor haar eerste gasten. In het hotel, gelegen op de campus van de Universiteit Twente, zijn gasten welkom om te slapen, eten en/of vergaderen.

 

Artikel delen