Utrechtse oefentuin voor horecaondernemers

Utrechtse oefentuin voor horecaondernemers

Met Gare du SUD wordt in Utrecht een nieuw concept neergezet. 

Gare du SUD "Carrousel" in Utrecht is een restaurant met wisselend concept en eigenaren. 

Pop-up met wisselende eigenaren
Voor het pand van Gare du Sud aan de Oosterkade passeerden meerdere ideeën de revue, en toch staat het restaurant al langere tijd leeg.Vanaf mei heropent Gare du Sud als ‘Carrousel’, een pop-up restaurant met wisselend concept, eigenaar en keukenteam. Oud-Utrechtse chef-kok Edwin Severijn bijt het spits af. Plek voor zestien gasten, geen menukaart, prachtige gerechten in alle rust de keuken uit… Iedere avond weer een verrassing. De knusse zaak van chef-kok Edwin Severijn stond lange tijd bekend als het beste restaurant van Utrecht, zelfs geroemd in de Lekker. In mei en juni dit jaar maakt Edwin een comeback naar de Utrechtse horeca en zwaait hij de scepter bij Carrousel. De kookstijl is frans en ambachtelijk. Hij kookt veel met producten die de “Zot-Laat-Zitten”

Zes data, zeven gangen
Op 23, 24, 25 mei en 7, 8, en 9 juni kun je aan de Oosterkade genieten van een 7-gangen diner/lunch (inclusief wijnarrangement). De avond begint met een goed glas mousserende wijn en bijpassende amuses. Daarna kookt Severijn aan de hand van de producten van het seizoen en aanbod van de dag. Het menu bestaat daardoor uit de beste ingrediënten van het moment denk daarbij aan schaal en -schelpdieren, wild, gevogelte maar ook groenten voor vegetarische gerechten. Wijnen past hij aan de gerechten aan, maar zijn ook veelal het uitgangspunt van het menu. En als afsluiting een keuze uit verschillende kazen en desserts. Zo is de gehele avond gevuld met verrassende gerechten en complimenterende wijnen.

Creatieve oefentuin
In mei en juni is Edwin Severijns de eigenaar, maar dit kan voor juli of augustus dus weer iemand anders zijn. Heeft u ook een idee of droom voor een restaurant en zou u willen testen of het werkt? Het idee is dat Carrousel een locatie wordt waar iedereen met een horeca-ambitie aan de slag kan. “Een creatieve oefentuin”, noemt horecaondernemer Joris Visser het. 

Artikel delen