Van der Valk en Fletcher worden zorghotels

Van der Valk en Fletcher worden zorghotels

Niet alleen ziekenhuizen worden ingezet om patiënten op te vangen. Ook hotelketens Van der Valk en Fletcher stellen ruimte beschikbaar, melden ze zojuist. 

bron: ad.nl

Het gaat om patiënten die te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis, stelt een woordvoerder van Van der Valk. In Urmond (Limburg) wordt het eerste centrum voorbereid.  

Coronacentra 

Het coronacentrum is een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio. Momenteel wordt hard gewerkt om het coronacentrum zo snel mogelijk klaar te maken. Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Rob Hermans, CEO van het bedrijf: ''We hebben draaiboeken gemaakt. Al onze hotels kunnen binnen 24 uur worden klaargemaakt voor het opvangen van een bepaalde doelgroep. Dat doen we in overleg met de Veiligheidsregio's. We kunnen coronapatiënten opvangen, mensen in een woonzorg-situatie of mensen die in het ziekenhuis liggen maar geen zware zorg nodig hebben.” Over de vraag waarom de hotels bijspringen is het duidelijk. ''We hebben de ruimte, en we willen helpen. Inmiddels is 80 procent van onze hotels dicht. We kunnen heel flexibel zijn.”

 

Tags: 
Artikel delen