Van stad naar strand: '020' op Curaçao

Van stad naar strand: '020' op Curaçao

Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge brengen ‘020’ naar Curaçao met nieuw restaurant 020.  

In een 16e-eeuws landhuis op Curaçao openen Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot vandaag hun nieuwste restaurant. Met ‘020’ brengen zij een stukje stad naar ’t strand. Hun keukenteam, de interactieve bar en culinaire kwaliteiten namen ze mee. Het eiland bepaalde de rest. Met een betoverende plek aan zee, vederlichte gerechten en een toegankelijk à la carte menu is 020 het coole, kleine broertje van het Amsterdamse 212. “Met 020 brengen we ons restaurant uit Amsterdam naar Curaçao. Dezelfde sfeer, dezelfde kwaliteit, maar dan vertaald naar een prachtige tropische bestemming.”, aldus Van Oostenbrugge, mede-eigenaar 020. 

Meer beleving
Het was een bewogen 1,5 jaar voor Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Een afscheid bij Bord’Eau**, de opening van 212* in Amsterdam en Table 65 in Singapore. Maar stilzitten doen ze niet. Het nieuwste restaurant van het culinaire duo is nu geopend op Curaçao. Wie het grote, koloniale landhuis nadert ziet de azuurblauwe zee al prijken door opengeslagen luiken. Het 16e-eeuwse landgoed van 020 ligt mijlenver van grote broer 212, toch was hij de grootste inspiratie. Met 212 ontdoen Van Oostenbrugge en Groot high-end eten van zijn etiquette. Minder regeltjes en meer beleving. Op Curaçao gaan ze nog een stapje verder. Het nieuwe restaurant vertaalt haar tropische locatie in een ontspannen à la carte menu met lichte gerechten en zomerse cocktails. Op het men onder andere: het appeldessert van Bord’Eau en de ceviche met passievrucht, kokos en limoen van 212. De rest van het menu volgt de tropische tendens. Groot: “Een andere plek betekent andere producten. Het zonnige klimaat vraagt om vederlichte gerechten met veel groente.” Deze komen in de vorm van vier voor-, hoofd- en nagerechten, aangevuld met enkele (grill)specialiteiten zoals lokale langoustes of een Tomahawk voor twee. Een drie-gangen-menu begint al vanaf €42.

Wit en fris
020 ligt aan de populaire restaurantstraat van het eiland, de Penstraat, en kijkt uit over de Caribische zee. Achter een oude tamarindeboom schuilt het 16e-eeuwse landgoed. Voor haar nieuwe bestemming kreeg zij een olijfgroen exterieur en een gloednieuw interieur door Amsterdams designbureau concrete. Net als bij 212 zijn de werkbladen van roestvrijstaal en schuift er voor elke gast een handgemaakte besteklade uit de eikenhouten bar. Het witte interieur maakt de ruimte fris, licht en modern. Ook hier, net als in Amsterdam, siert het artwork van streetartist Sliks de muren. De openslaande deuren leiden gasten naar het strand, met palmbomen, bedjes en een infinity pool. Over een paar maanden opent hier de beach bar waar gasten de hele dag in de zon nippen aan een cocktail. Tot die tijd is het restaurant open voor lunch en diner. 

Artikel delen