Vanaf 1 juni horeca gefaseerd open

Vanaf 1 juni horeca gefaseerd open

Minister-president Rutte heeft zojuist geschetst hoe het perspectief er voor de horeca uit komt te zien. ''We willen stappen doen die iedereen weer ruimte geeft. Dat doen we zo snel als het kan, maar ook zo snel als verantwoord is.” 

Het kabinet versoepelt eerder dan gepland de maatregelen tegen het coronavirus. Aanvankelijk wilde premier Rutte meer verruiming bekendmaken rond 12 mei, maar de bezetting in de ziekenhuizen daalt sneller dan verwacht. Concreet: vanaf 1 juni mogen terrassen en strandtenten weer open. Restaurants ook maar met restricties. 

Voorbehouden

Toch zei Rutte: ''Per week moet er voldoende ruimte zin en blijven om deze stappen te zetten. Het is dus onder dat voorbehoud. Bij het opheffen van maatregelen hanteren we twee belangrijke criteria: de druk op de zorg en de drukte op straat.” Alle plannen zijn wel onder het voorbehoud dat er geen opleving van het virus komt.

Wat is het perspectief voor de horeca?

- Vanaf 1 juni mogen terrassen weer open, net als strandtenten. Ook restaurants mogen weer gasten ontvangen, maar alleen op reservering. Het maximum aantal gasten is dan 30. Wel moet iedereen dan aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand van elkaar houden. Vanaf die datum mogen ook bioscopen en theaters weer mensen ontvangen. Wel geldt een maximum van dertig bezoekers tegelijk. Daarbij geldt: heb je gezondheidsklachten? Blijf als gast dan thuis. 

- Vanaf 1 juli mogen restaurants mogen dan weer 100 personen toelaten net als bijvoorbeeld bioscopen.

Altijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. 

 

Tags: 
Artikel delen