Vapiano Nederland maakt doorstart

Vapiano Nederland maakt doorstart

Vapiano Nederland maakt doorstart met verbeterd concept.

De Nederlandse pizza- en pastaketen, Vapiano, maakt een doorstart met 9 van de 11 restaurants in Nederland met een verbeterd concept. In het najaar opent er tevens een nieuwe vestiging.

Vapiano Utrecht Leidsche Rijn en Vapiano Almere zijn geen onderdeel van de doorstart. De overige zaken in Groningen, Den Haag, Rotterdam (2), Amsterdam (2), Utrecht en Tilburg gaan snel weer open. Eindhoven, welke niet onder het Duitse moederbedrijf viel, bleef in bedrijf.

Restaurants Vapiano testen nieuw concept

“We streven ernaar om alle vestigingen in Nederland op 1 juli te heropenen”, geeft Roselie van der Valk, Operationeel Manager Vapiano Nederland aan. “Vapiano Eindhoven is niet dicht geweest en is sinds 1 juni 2020 weer open voor gasten met een vernieuwd concept ter verbetering van de gastbeleving. Verbeterpunten van het oude concept zijn geïdentificeerd en daar hebben wij nu naar gehandeld. Het vernieuwde concept zorgt voor kortere wachttijden en is nu zonder pasjes. Gasten bestellen na het placeren via een QR-code, waarna gerechten aan tafel worden geserveerd. De focus op kortere wachttijden zal blijven. Daarbij testen we nu ook met service aan tafel. Of dit blijvend is, zal nog onderzocht worden.”

Teamwork makes the dream work

“Ook voor onze medewerkers, de Vapianisti, zijn het onzekere tijden geweest. Eerst dicht vanwege de coronacrisis, toen een faillissement en nu gelukkig een doorstart. Hier zijn we ontzettend blij mee natuurlijk. Ook zijn we trots om te zien dat veel medewerkers niet kunnen wachten om weer aan de slag te gaan onder het vernieuwde concept.” De bedoeling is dat een groot deel van de medewerkers weer terug in dienst komen.

Gelieerd aan Van der Valk International

Vapiano Nederland is gelieerd aan Van der Valk International. Een holding waar meerdere Van der Valk hotels toe behoren. “Via Van der Valk International hadden wij indirect al 50 procent van de aandelen van Vapiano Nederland in bezit. We konden door de grote problemen bij de uiteindelijke insolventie van het Duitse moederbedrijf Vapiano een faillissement echter niet voorkomen,” laat Roselie van der Valk weten. Van der Valk International is inmiddels indirect 100 procent eigenaar van Vapiano Nederland en participeert ook mee in de internationale doorstart van Vapiano. “Wij geloven echt in het succes van het Vapiano formule, met verse producten. Samen met internationale partners en investeerders, die veel kennis en ervaring hebben in de foodservice branche gaan we het merk Vapiano tot een succes brengen. Het oude bedrijfsmotto "All we do, we do with love" wordt nieuw leven ingeblazen!”

Doorstart Vapiano Internationaal

Op 2 juni 2020 is door de curator het bod van Mario Bauer en zijn partners aanvaard op onderdelen van de beursgenoteerde onderneming, Vapiano SE, dat eind maart faillissement had aangevraagd. Het is nog niet duidelijk hoeveel restaurants er wereldwijd verder gaan onder de naam Vapiano. De mede-investeerders van het merk zijn naast Van der Valk International onder andere: Henry McGovern (oprichter en 26 jaar CEO van AmRest, Europa's grootste multiconcept-restaurantexploitant), Gregor Gerlach (één van de oprichters van Vapiano), Sinclair Beecham (oprichter van Pret a Manger, die een revolutie teweegbracht in de Britse snelle casual- en sandwichscene), Delf Neumann (mede oprichter van Cafe Del Sol, het eerste freestander restaurantconcept van Duitsland in het fullservice segment) en Mario Bauer (al meer dan 20 jaar een gepassioneerde merkambassadeur en ondernemer in de internationale horeca).

Nieuw Vapiano restaurant

Dit najaar wil de directie een nieuw Vapiano restaurant openen in Leidsenhage in de Mall of The Nederlands.

 

Artikel delen