Vijf vragen aan ex-ondernemer van het jaar

Vijf vragen aan ex-ondernemer van het jaar

In 2014 won Arjen van den Hof van Vondel Hotels de Entree Hospitality & Style Award – een prijs voor een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. Vijf jaar later blikken we met hem terug.

Tekst: Femke Wolthers
Foto: Melvin van Liebergen

1 Wat weet je nog van de bewuste avond?

“We waren genomineerd met Hotel de Hallen voor de Best Hotel Design Award, samen met nhow Hotels, Waldorf Astoria en Brooklyn Hotel. Bij binnenkomst werd ik geïnterviewd door De Telegraaf. Dat zet je toch aan het denken. En omdat Roberto Payer van Waldorf Astoria – die wij als grootste concurrent zagen – niet aanwezig was, maakten we een kans… …dacht ik. Toen de prijs naar Hotel nhow Rotterdam ging, waren we dan ook enorm teleurgesteld. Met een dubbel gevoel stond ik later die avond op het podium om de Hospitality en Style Award in ontvangst te nemen. Een enorme eer natuurlijk, want die had ik niet zien aankomen.” 

2 Wat betekende de Award voor jou?

“Dankzij het winnen van deze prijs, mocht ik twee jaar lang deelnemen aan de jurering van de Entree Awards. Ik bezocht veel net geopende zaken en de eigenaren daarvan kon ik alles vragen. Super interessant en leerzaam. De award staat overigens nog steeds op mijn kantoor te pronken. Persoonlijk denk ik dat de prijs voor mij misschien iets te vroeg kwam. Maar toen ik eenmaal de deceptie van het niet winnen van de Best Hotel Design Award te boven was, zag ik de prijs als een mooie opsteker voor mij en mijn team.”

3 Wat vind je van jouw opvolgers?

“Ik ben de Award-uitreikingen blijven volgen, mede omdat ik jurylid was. Een jaar na mij werd Yossi Eliyahoo horecaondernemer van het jaar. Daar heb ik ook voor gestreden, want hij is een voorbeeld voor de sector. De Award moet gaan naar iemand die zijn stempel drukt op de Nederlandse horeca. Maar het blijft een lastige categorie; het zijn vaak de ‘grote jongens’ die winnen. Ik vind dat je ook de mensen die de belofte in zich hebben of op kleine schaal iets neerzetten een podium moet geven.”

4 Is er veel veranderd in vijf jaar?

“We zijn enorm gegroeid met Vondel Hotels. Afgelopen jaar nog, hebben we vier hotels geopend. Dat is best veel voor een kleine groep. Des te meer zijn we enorm trots op wat we hebben neergezet met Hotel Monastère Maastricht en de Amsterdamse hotels: Mercier, Van de Vijsel en Pontsteiger.”

5 Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Ik probeer de groei van de groep iets af te remmen. We zijn succesvol in Amsterdam, ik hoef niet naar het buitenland. Inmiddels kan ik me permitteren alleen de krenten uit de pap te halen. Ik zeg vaker nee tegen nieuwe projecten en probeer alleen écht leuke dingen te doen!”

De Entree Awards 2019 wordt dit jaar gehouden op 25 november 2019. Wil je erbij zijn? Haal dan nu je kaarten!

Artikel delen