Xavier Giesen over de Nationale Horecadag

Xavier Giesen over de Nationale Horecadag

Op 21 mei is het Nationale Horecadag. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Xavier Giesen, SVH Meestergastheer en werkzaam bij Bolenius* in Amsterdam, vertelt waarom Bolenius meedoet.

Waarom doen jullie mee aan Nationale Horecadag?
​"Samen kunnen wij laten zien hoe mooi de horeca is en daarom doen wij mee aan dit fantastische initiatief. De horeca komt vaak onterecht negatief in het nieuws. De horeca is de laatste jaren heel erg veranderd maar dit komt niet terug in het nieuws. De horeca is meer dan overuren draaien en weinig geld verdienen. De horeca van nu staat in het teken van werken met mooie producten op bijzondere locaties. Het bedienen van gasten met een glimlach en een onvergetelijke belevenis aanbieden maken werken in de horeca zo bijzonder. Wij willen graag onze passie voor de horeca delen met iedereen die geïnteresseerd in de horeca!"

Waarom vind je het belangrijk dat horecabedrijven samen de handen ineen slaan?
"De Nationale Horecadag is een landelijke kans om te laten zien hoe dynamisch het is om in de horeca te werken. Samen staan we sterk en kunnen we mensen enthousiasmeren om te komen werken in de horeca. De Nationale Horecadag is een positief initiatief om te laten zien hoe leuk het is om te werken in de horeca. Een dag in de horeca is nooit saai, want er is altijd wat te doen."

Waarom heb je ooit gekozen voor het horecavak?
"Na het invullen van een beroepskeuzetest kwam ik erachter dat werken in de horeca goed bij mij past. Sindsdien ben ik blijven werken in de horeca en wil ik nooit meer anders! Elke dag ga ik met een goed gevoel naar mijn werk en ga ik weer tevreden naar huis. De waardering van mijn gasten en collega’s is wat mijn werk als gastheer zo leuk maakt."

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd van werken in de horeca?
​"Als gastheer is het belangrijk om over sociale vaardigheden te beschikken. Ook is het belangrijk om structuur aan te brengen in je werk en om netjes te werken. Zo zorg je ervoor dat je goede service kan aanbieden."

Wat doen jullie op Nationale Horecadag?
​"Tijdens de Nationale Horecadag op 21 mei geef ik samen met Luc Kusters (SVH Meesterkok en eigenaar restaurant Bolenius) een workshop over moderne tafelbereidingen. In onze keuken werken wij met moderne technieken en leggen wij nadruk op groentes en seizoensgebonden producten. Dit willen wij laten zien aan de deelnemers van de workshop. Ook mogen de deelnemers van de workshop een kijkje achter de schermen nemen in onze moestuin. Vanaf 15:00 uur heten wij onze deelnemers welkom. Wil jij een kijkje nemen in de keuken van Bolenius? Schrijf je dan nu in op de website van de Nationale Horecadag!"

Op www.nationalehorecadag.nl kunnen (potentiële) horecamedewerkers zich inschrijven voor activiteiten, zoals rondleidingen achter de schermen en bijzondere proeverijen van diverse horecabedrijven! Horecabedrijven die hun deuren open willen zetten, kunnen zich ook nog inschrijven.​

Artikel delen