Gastvrij Rotterdam succesvol afgesloten

Gastvrij Rotterdam succesvol afgesloten

Na 20 maanden was de 8e editie van Gastvrij Rotterdam de eerste grote live beurs die kon plaatsvinden in vier goed gevulde beurshallen van Rotterdam Ahoy. De drie beursdagen markeerden voor velen een nieuwe start om weer op positieve wijze de horeca op te kunnen bouwen. Veel innovaties, nieuwe trends, gelukkige prijswinnaars en vooral heel veel blije gezichten bepaalden de sfeer.


gastvrij rotterdam

Gastvrij Rotterdam: bijna 12.000 bezoekers


Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden zich van 20 t/m 22 september oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. Ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Ahoy. Gelet op de actuele situatie in de branche met de aanhoudende uitdagingen rondom het coronavirus, het nijpende tekort aan personeel in de horeca in combinatie met het fraaie nazomerweer, was de opkomst boven verwachting. In verhouding tot de vorige editie in 2019, toen de beurs in 5 hallen plaatsvond, ligt het bezoekersaantal slechts 17% lager.

Managing director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard geeft aan: "Als deze editie van Gastvrij Rotterdam iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het de enorme behoefte om elkaar weer live te kunnen ontmoeten. Het is geweldig dat we van zoveel exposanten het vertrouwen hebben gekregen door hun deelname te bevestigen aan Gastvrij Rotterdam 2021 in deze onzekere tijden en dat toch ook zoveel vakbezoekers de tijd hebben vrijgemaakt om naar de beursvloer te komen.”

De horecavakbeurs kende vele culinaire wedstrijden en finales, zoals de Nederlandse Finale van de Bocuse d'Or, de Young Chef Award, Het Glazen Kalf, de Gaia Green Awards, de Minder Zout, Meer Smaak Challenge en het NK en BK Oestersteken.

Gastvrij Rotterdam: officiële opening


gastvrij rotterdam

De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Managing Director Robert Melaard, Soenil Bahadoer, Lennart Maas en Robèr Willemsen, landelijk voorzitter KHN: "Ja, we mogen weer! En kijk eens naar die blije gezichten! Dit is weer een mooie stap voorwaarts. Dit is een heel belangrijk moment: de eerste keer dat we elkaar weer massaal kunnen zien, iedereen kan weer ideeën opdoen en vooruit kijken en kan weer focussen op leuke dingen. Net als voorgaande edities ziet het er weer supertof uit: er is veel aandacht aan de stands besteed, veel ruimte en er heerst een ontzettend goede vibe. We hebben dit echt gemist.”

Gastvrij Rotterdam 2022

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 19 tot en met 21 september 2022 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

Artikel delen