The Butcher gaat wereldwijd uitrollen

The Butcher gaat wereldwijd uitrollen

The Butcher heeft op dit moment 6 vestigingen in Europa binnen een paar jaar zijn dat er wereldwijd maar liefst 80. Dat laat mede-eigenaar Yossi Eliyahoo weten.

In 2012 opende de eerste vestiging van The Butcher, een fast casual-restaurant gericht op hamburgers, in Amsterdam. Inmiddels telt de keten 6 locaties (4 in Amsterdam, 1 in Berlijn en 1 op Ibiza) en werken er 150 mensen bij het bedrijf. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van twaalf miljoen euro. Ter vergelijking: in 2016 was dit zeven miljoen.

Grote uitrol
Het gaat dus goed met The Butcher. Mede daarom is mede-eigenaar Yossi Eliyahoo op dit moment bezig met een grote uitrol. Hij vertelt: “Binnen vijf jaar willen we in totaal 80 vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten hebben en een omzet van boven de honderd miljoen euro behalen.”

Anderhalf jaar
De ondernemer wil het bedrijf dus grootschalig uitrollen, iets waarmee hij al anderhalf jaar bezig is. “Samen met adviseurs op het gebied van conceptontwikkeling hebben we een handleiding van 1250 pagina’s gemaakt. Hierin gaan we onder andere in op het concept, design, marketing en merkbeleving.”

Marktonderzoek
Dit betekent overigens niet dat The Butcher er overal hetzelfde uit gaat zien. Eliyahoo: “Ieder land is anders en daar passen wij The Butcher op aan. We hebben grootschalig marktonderzoek gedaan en gekeken naar de behoeften in een bepaald land. Het is cruciaal om een markt tot in detail te leren kennen. Je kunt het karakter van een stad en de achtergrond van haar bewoners niet negeren.”

The Entourage Group​
The Butcher hoort bij The Entourage Group, waaronder ook o.a. The Duchess, Izakaya, Mr Porter vallen. Eliyahoo is hier samen met Liran Wizman eigenaar van en CEO is Stephanie Pearson.

Artikel delen