Connectbike ontwikkelt E-bike voor bezorgers

Connectbike ontwikkelt E-bike voor bezorgers

Amsterse start-up Connectbike ontwikkelt met horeca een E-bike speciaal voor maaltijdbezorgers. 

ConnectBike heeft in nauwe samenwerking met verschillende grote restaurantketens een nieuwe E-bike ontwikkeld speciaal voor de food delivery markt. De ‘Deliver-E+’ is een heavy duty E-bike bestand tegen zeer intensief gebruik, waardoor onderhoudskosten en afschrijvingen beduidend lager zijn. Restaurantketens en maaltijdbezorgers hebben de elektrische fietsen in de afgelopen maanden uitgebreid getest en zijn zonder uitzondering bijzonder positief.

De voordelen op een rijtje: 

· Onderhoudsarme E-bike speciaal ontwikkeld voor zeer intensief gebruik
· Optimale veiligheid dankzij middenmotor, extra brede banden en hydraulische schijfremmen
· Professionele onderhoudsservice op maat afgestemd op klantwensen maaltijdbezorgers
· Testprogramma voor restauranthouders en maaltijdbezorgers
· Vanaf begin juli 2.500 Deliver E+’s beschikbaar voor uitlevering

Een E-bike die voldoet aan alle eisen van maaltijdbezorgers

“In gesprekken met meerdere restaurantketens werd ons duidelijk dat ze heel graag alle auto’s en scooters willen vervangen voor schonere alternatieven, maar dat de gebruikte E-bikes door het intensieve gebruik vaak defect raakten”, zegt Kenneth Erselina, co-founder van ConnectBike. “Samen met Giant en een aantal restaurantketens zijn we de uitdaging aangegaan om een geheel nieuwe E-bike te ontwikkelen die voldoet aan alle eisen van maaltijdbezorgers.”  Om zeker te weten dat de E-bike aan alle wensen van de food delivery markt voldoet, hebben ConnectBike en Giant intensief samengewerkt met maaltijdbezorgers, waaronder Domino’s Pizza, De Beren en Takeaway. Het resultaat is wat met recht een uiterst solide E-bike kan worden genoemd. De E-bike heeft een verstevigd aluminium frame, een onderhoudsarme belt drive, een fluisterstille krachtige middenmotor, een duurzame en veilige accu, extra brede banden en hydraulische schijfremmen die onder alle weersomstandigheden goed functioneren. Daarnaast heeft ConnectBike een speciaal servicepakket ontwikkeld dat het goed functioneren van de Deliver-E+ garandeert. Deze bestaat uit regelmatig preventief onderhoud, snelle reparatieservice en pechhulp.

Uitermate robuust én bijzonder stijlvol

“We zijn bijzonder trots op de manier waarop dit project tot stand is gekomen en vanzelfsprekend op het resultaat: deze fiets is uitermate robuust maar ziet er tegelijkertijd bijzonder stijlvol uit”, zegt Willem Buitenhuis, directeur van Giant Benelux. “Gezien de reacties uit de markt verwachten we dat deze E-bike in een grote behoefte voorziet.” In de afgelopen maanden is de Deliver-E+ uitgebreid getest door maaltijdbezorgers van verschillende grote ketens. Veel bezorgers noemen de batterij als een groot voordeel. De actieradius van de Deliver-E+ is veel groter dan die van andere fietsen. Ook heeft de motor veel vermogen, waardoor de fiets snel accelereert. Verschillende bezorgers noemen de dubbele schijfremmen. Die zijn ook bij slecht en nat weer betrouwbaar.

Testprogramma’s voor maaltijdbezorgers

ConnectBike heeft een testprogramma samengesteld. Maaltijdbezorgers kunnen, afhankelijk van hun grootte, twee tot vier weken lang kosteloos de elektrische fietsen en de service van ConnectBike testen en ervaren. De E-bike is beschikbaar met een voor- en achterdrager voor de maaltijdbox. Op de kunststof jasbeschermers bij de achterwielen is ruimte voor een logo of afbeelding van de restaurantketen waarmee de E-bike custom made kan worden afgeleverd. De E-bike is zowel in een zwarte als in een witte uitvoering verkrijgbaar en bij grotere aantallen in elke RAL-kleur.

Geen innovatie meer missen? Meld je dan nu aan voor de Entree Magazine nieuwsbrief!

Artikel delen