Eindhoven is klaar voor plantaardige horeca

Eindhoven is klaar voor plantaardige horeca

Eindhoven's eerste plantaardig fine dining restaurant maakt zich klaar voor groei en is een crowdfunding gestart.

Plantaardig eten wordt wereldwijd steeds populairder en is niet meer weg te denken uit het moderne voedingspatroon. In supermarkten, bij grote merken en organisaties zijn veganistische producten en voeding niet meer weg te denken. Onlangs is zelfs het eerste plantaardige product naar de beurs gegaan. Maar duurzaam plantaardige horeca met fine dining is in Eindhoven nog niet goed vertegenwoordigd. Dat er bij Eindhovens publiek wel behoefte is merkt horeca ondernemer en chefkok Manfred Albrecht van de plantaardige horecazaak Bij Albrecht

Duurzame stad
Bij Albrecht is sinds Augustus 2016 een feit in Eindhoven en is door succes toe aan een volgende stap. Mede-eigenaar en chefkok Albrecht: ”Er is heel veel potentie en vraag naar een de ontwikkeling van onze plantaardige keuken, maar om die groei te realiseren zullen wij moeten verbouwen’. Glimlachend: “Aan de ambitie ligt het in ieder geval niet”. Eindhoven groeit snel en heeft hierdoor steeds meer aantrekkingskracht vanuit de hele wereld. De stad wordt steeds cultureel rijker en er ontstaan steeds meer horecaconcepten. Echter ontbreekt het aanbod nog wel in de aansluiting met de duurzame ontwikkelingen van de stad. Thema’s die over de hele wereld, en ook in Nederland, onder de aandacht worden gebracht zoals klimaat, dierenwelzijn en gezondheid, worden volgens de oprichters van Bij Albrecht momenteel nog onvoldoende vertegenwoordig in Eindhovens horeca.

Ontwikkeling horeca
In 2016 hebben de oprichters Manfred en Bernadette Albrecht de eerste stap van verandering hierin gezet. De missie van de oprichters is duidelijk: ‘Horeca met een minimale footprint inspirerend voor een vega(n) lifestyle’. De keuze voor de plantaardige keuken is voor de oprichters een logische keuze. Manfred: “Door plantaardig te koken verkleinen wij aanzienlijk onze footprint als restaurant”. Bernadette:” Dit is ook onderdeel van ons persoonlijke leven, maar wij zijn ook echte lekkerbekken”. Beide vinden dat een duurzame keuze niet ten koste hoeft te gaan van genieten en luxe. Manfred:” Ik ben opgeleid in de Franse keuken en kook tot de dag van vandaag nog steeds met die kennis, het enige wat anders is is dat ik uitsluitend met groenten kook”.

Dit jaar verbouwen
De oprichters willen dit jaar nog verbouwen op de huidige locatie. Bij Albrecht is onder andere toe aan een nieuwe keuken en apparatuur. Zo kunnen gerechten verfijnd worden en hiermee wil Bij Albrecht nog een breder publiek enthousiast maken over de plantaardige keuken. Bij deze stap betrekken zij de crowd, de oprichters zijn een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Bernadette Albrecht:” Door te crowdfunden hebben wij de kans om met duurzaam geld te werken en samen met onze investeerders een horeca toekomst te dragen met een minimale footprint”. 

 

Artikel delen