Finalisten Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

Wat wordt het lekkerste nieuwe product van 2019?

Vandaag heeft de vakjury de 12 finalisten bekendgemaakt van de Amsterdam Food Pitch. Ruim 77 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel ‘Lekkerste product van 2019’. De grote vraag welk product straks in de schappen van De Kweker ligt wordt beantwoord op 14 juni. Via de website van Amsterdam Food Pitch kunt u hierover meebeslissen.

Productpitch
Op woensdag 10 april heeft de vakjury, bestaande uit Tjitze van der Dam (Waldorf Astoria, 24h chefs), Marjan Ippel (Talkin' Food, journalist en foodtrend watcher), Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker), Karin Richter (Mevrouw Hamersma), Nancy van Batenburg (hoofdredactrice van online platform Culy.nl) en Henk Marsé van De Bijenkorf, de longlist aan een uitgebreide beoordeling onderworpen. Vandaag maakt de jury de finalisten bekend aan het grote publiek, waarna het online stemproces van start gaat. De publieksstemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling. Alle finalisten hebben een productpitch opgenomen. Deze video's zijn vanaf nu te bekijken. Tot aan de finale worden de producten en de makers op verschillende manieren in de spotlights gezet, zowel on- als offline. Op 14 juni 2019 pitchen de finalisten hun product tegenover de vakjury. De stem van de vakjury is doorslaggevend, waarna de winnaar tijdens de finale bekend wordt gemaakt.

Finalisten Amsterdam Food Pitch 2019
Dit zijn ze: de finalisten van de tweede editie van Amsterdam Food Pitch.

Amsterdam Tinto
Wiebe van den Ende
Deze hoogwaardige wijncocktail wordt alleen gemaakt met de beste ingrediënten zoals verse grapefruit en kinabast. Het is een echte kwaliteitswijn uit Duitsland gecombineerd met een bijzondere siroop die in Amsterdam gemaakt wordt. Een perfect alternatief voor bier, wijn en zoete mixdranken.

True Food Flavours
Dave Hurkmans
True Food Flavours zijn poeders die gemaakt zijn van verse groenten en fruit. Het is een gezond en natuurlijk alternatief om basisproducten een bijzondere smaak en/of kleur te geven. Denk aan sauzen en soepen of als strooisel over friet, popcorn en groenten. Slechts je fantasie is je beperking!

't Gebbetje
Lars Meekel
Lars is begonnen met de ontwikkeling van een oer-Amsterdams snoepje, ’t Gebbetje, om de strijd aan te gaan met het Haagse Hopje! Een Haags snoepje in horecagelegenheden in Amsterdam; dat moet natuurlijk anders! ’t Gebbetje is een bijzondere mix van smaken en specerijen.

Boeren van Amstel
Kees Hogenhout
Boeren van Amstel is melk zoals melk bedoeld is: niet afgeroomd daardoor lekker romig van smaak. Een streekproduct waarbij rekening wordt gehouden met de natuur door de weidevogels in het Amstelland te beschermen.

Tartaat
Catho Goossens
Tartaat is een ambachtelijke basismengeling dat je in staat stelt om gemakkelijk een smakelijke steak tartaar te bereiden. Het is een volledig handgemaakt product en bevat alle basis ingrediënten zoals kappertjes, augurk, worcestersaus en tabasco.

Hertengehaktballen
Thomas van Meel
Deze ambachtelijke gehaktballen van edelherten uit de Oostvaardersplassen zijn lekker én duurzaam. Thomas besloot om het vlees van de herten uit dit gebied niet verloren te laten gaan en te gebruiken voor zijn product. Hiermee maakt hij hertenvlees toegankelijk voor de consument.

Plant Based Cheese
Brad Vanstone
Als vegan houd je misschien wel heel erg van kaas en snijd je deze liever niet uit je leven. Gelukkig hoeft dat ook niet meer! Brad is namelijk op zoek gegaan naar een plantaardig alternatief voor kaas. Deze is niet alleen lekker, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

Choonk
Doreen Westphal
Choonk zijn gegrilde sappige stukjes gemaakt van geredde oesterzwamvoetjes. Deze stukjes hebben een natuurlijke bite en zijn beschikbaar in drie verschillende smaken. Ideaal om te gebruiken in wraps, poké bowls, als topping voor pizza of om lekker te wokken.

MATTIES
Elze Schaap
Elze’s snoep zonder troep, de MATTIES, bestaan uit gedroogde fruitmatjes en hebben een intense (fruit)smaak. Ze zijn handgemaakt van puur fruit zonder toegevoegde suikers en zijn beschikbaar in vier fruity flavours: aardbei, mango, framboos en appeltaart.

Macao Beans
Malou Dronkers
Macao Beans zijn gekarameliseerde en in de eigen schil gepofte cacaobonen. Deze komen rechtstreeks van de Salomon Eilanden en worden in Amsterdam door Malou verwerkt tot Crunchy Caramelized Cacao Beans.

Heet Op De Tong ‘Hot Ginger’
Freddie Vialle
Deze Shizzlefris Heet Op De Tong Soda is gemaakt van verse gember, rietsuiker, citroen, en verse pepers. Eerst proef je het zoete, maar daarna klapt kort maar krachtig de peper door je mond. Dit geeft een lekkere pittige boost!

Montgomery’s Vegan Ice Cream
Taco Bos
Van Montgomery’s Vegan ijs worden zelfs non-vegans blij omdat het net zo lekker is als traditioneel ijs, maar dan zonder chemische toevoegingen en zonder bijsmaak van soja of kokos. Duurzaam ijs waar je blij van wordt.

 

 

Artikel delen