Hertog Jan*** in Zedelgem sluit deuren

Hertog Jan*** in Zedelgem sluit deuren

Restaurant Hertog Jan*** in Zedelgem van chef-kok Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens sluit na 13 jaar de deuren. Het duo kijkt met veel energie en ondernemerszin naar de toekomst en maakt al volop nieuwe plannen.

"We hebben altijd gedroomd: eerst wilden we een eigen zaak, daarna 1 ster, nog later droomden we van 3 sterren en van een “echt restaurant” met internationale uitstraling…Onze grootste droom is steeds geweest om met Hertog Jan op een toppunt in onze carrière te stoppen", aldus het duo.

Nieuw concept
Het einde van Hertog Jan betekent echter niet het einde van een carrière. Integendeel, voor de ondernemers betekent het de start van een nieuw verhaal. Op de eerste plaats zijn de twee al een hele tijd bezig met nieuwe plannen voor hun bistro concept L.E.S.S. (Love. Eat. Share. Smile.). L.E.S.S. laat zijn gasten in een warme sfeer genieten van de gerechten die De Mangeleer thuis eet met vrienden en familie. Daarbij haalt hij inspiratie uit de hele wereld, van een Vlaamse witte pens over Spaanse fideuà tot een dimsum uit Hongkong. De meeste gerechten die er op tafel komen, zijn bedoeld om te delen. Boudens bedacht voor L.E.S.S. een uitgelezen selectie wijnen en bieren. Daarbij verlaat hij de platgetreden paden en presenteert hij nieuwe ontdekkingen uit de hele wereld. L.E.S.S. by Hertog Jan is een concept dat De Mangeleer en Boudons verder zullen ontwikkelen en uitbouwen, waarbij ze ook kansen willen geven aan jonge mensen waarin ze geloven.

Niveau overstijgen
Bovendien zeggen ze de topgastronomie zeker geen vaarwel. De Mangeleer en Boudons denken hun niveau nog te kunnen overstijgen en dromen al opnieuw van een plaats waar ze nu en dan nog eens het beste van zichzelf kunnen geven. Onder de noemer M.O.R.E. by Hertog Jan zullen ze boeiende gastronomische verhalen kunnen blijven bedenken en aangaan. Het duo kijkt met enorm veel trots terug op de verwezenlijkingen van het hele team, en droomt tegelijk toch ook van meer flexibileit in de agenda.

22 december
Het hele team van Hertog Jan team verwelkomt hun laatste gasten op zaterdag 22 december 2018.

Artikel delen