Nieuwe (horeca)trend: dark kitchens

Nieuwe (horeca)trend: dark kitchens

Er komen steeds meer dark kitchens, waarin alleen bezorgmaaltijden worden gemaakt, in Nederland. Zo heeft Deliveroo in Amsterdam-Oost het concept Deliveroo Editions en lanceren ook start-ups, zoals Bright Kitchen en Keatz, dit soort keukens.

Deliveroo Editions
Chefs en horecaondernemers Ron Blaauw en Michiel van der Eerde huren een dark kitchen van Deliveroo in Amsterdam-Oost (Deliveroo Editions). Deze keukens zijn te vinden in Mooie Boules, een plek waar gasten kunnen eten én spelen. De gerechten kunnen ook besteld worden door bezoekers van Mooie Boules. De keukens bieden 6 restaurantconcepten aan van bestaande restaurants. Deliveroo lanceert deze keukens met chefs, die de gelegenheid krijgen om hun bedrijf uit te breiden en te laten groeien.

Bright Kitchen
De start-up Bright Kitchen, een initatief van o.a. Rens Bekkers, heeft sinds oktober een keuken in de Amsterdamse Jordaan. Meerdere 'virtuele restaurants', zoals Las Vegan, Vinnie’s Vegan Pizza en Vegan Burger Brothers, vallen onder Bright. Allemaal maken ze alleen vegan food. Bezorging gebeurt via Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd.  

​Keatz
Het Duitse Keatz werkt volgens hetzelfde principe als Brith Kitchen, maar is wel het een stuk groter en werkt via Thuisbezorgd. Het is actief in München, Barcelona en Madrid en nu ook in Nederland. De de Pijp in Amsterdam staat een keuken, waar maaltijden worden bereid voor VeganStreets, OnoOnoPoké, MoodyMonkey, GreenGurus, Gringo Burritos en SpoonySoups. TamakaBowls komt daar binnenkort nog bij. Onlangs kreeg het bedrijf een investering van twaalf miljoen euro voor verdere groei binnen Europa.

Artikel delen