Studenten creatief met hout en linoleum

Studenten creatief met hout en linoleum

Ontwerpstudio Artek en vloerspecialist Forbo vieren hun samenwerking met de Student Challenge, en dit leidt tot verrassende resulaten. 

Forbo Flooring en Artek vieren hun samenwerking van meer dan 80 jaar met een Student Challenge genaamd ‘Gotta Serve Somebody’, naar de titel van een bekende Bob Dylan song. Daartoe werden studenten van de Masteropleiding Meubelontwerpen van de prestigieuze Aalto Universiteit in Finland uitgedaagd om van hout en linoleum - de materialen waarmee Artek en Forbo het meest geassocieerd worden - meubels te maken.

Thema ''hospitality''
De ontwerpen moesten niet alleen passen binnen het thema ‘hospitality’, maar ook voldoen aan Arteks standaard van de  grondlegger en bekend Fins ontwerper Aalto. Het eindresultaat laat een grote verscheidenheid aan fraai afgewerkte prototypes zien waaronder een Japans geïnspireerde thee set, dienbladen, kasten, kleerhangers, krukjes en salontafels. Meegaand, voegt linoleum zich mooi en elegant als bekleding van tafels en andere stukken. De mat-tinten van Forbo’s linoleum contrasteren verder chique met het veelgebruikte blanke (beuken)hout. De samenwerking tussen Artek en Forbo berust overigens niet op toevalligheid. De bedrijven delen een lange geschiedenis, vakmanschap en een voorliefde voor tijdloze ontwerpen.

 

 

 

Artikel delen