Versoepeling zorgt voor hausse aan banen

Tags: terras

Versoepeling zorgt voor hausse aan banen

Recruitment app NOWJOBS verwacht enorme vraag naar strand- en terrasrunners door versoepeling maatregelen.

Studenten die door toedoen van de maatregelen in de horeca hun bijbaan verloren, kunnen hun hart ophalen want er is straks weer volop vraag naar flexibele krachten. Er wordt een hausse verwacht aan nieuwe corona zomerjobs.

Strand- en terrasrunners

Er ontstonden de laatste tijd al nieuwe banen door het coronavirus, denk aan winkelkar schoonmakers en hostess banen om mensen te wijzen op de coronaregels op drukke plekken zoals winkelcentra. Recruitment app NOWJOBS verwacht deze zomer een toename in het aanbod aan bijbanen. Het bedrijf voorziet vooral veel werk voor strand- en terrasrunners, ontsmetters, ijsverkopers, drive-in bios medewerkers en handhavers.
Horecabedrijven hebben flexibel personeel nu harder nodig dan ooit. Er zullen na de eerste overheidssteunronde nog steeds veel bedrijven zijn die noodgedwongen goede mensen moeten ontslaan omdat ze anders failliet gaan, maar om wel optimaal van de seizoenspieken te kunnen profiteren hebben ze flexibel personeel hard nodig. Tegelijkertijd zijn ze extra voorzichtig met langlopende verplichtingen, zoals arbeidsovereenkomsten met vaste uren, omdat ze rekening houden met een tweede golf van coronabesmettingen en nieuwe maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Toename in aanbod bijbanen

Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland, licht toe: “Wij zien dat veel oproepkrachten een bijbaan elders hebben gevonden en daar blijven werken. Voor het opbouwen van een nieuwe flexibele schil wordt NOWJOBS dan ingezet. Op die manier creëert een ondernemer de benodigde flexibiliteit om in te spelen op seizoenspieken, maar kan ook anticiperen op een situatie met nieuwe beperkingen.” Nu vanaf 1 juni de horeca weer deels van het slot gaat en de terrassen weer open mogen, verwacht NOWJOBS weer een toename in het aanbod aan bijbanen voor studenten. Ondernemers zijn massaal op zoek naar creatieve oplossingen om hun bewegingsvrijheid te vergroten. Daar komen ongetwijfeld dus ook nieuwe functies bij kijken. Dan hebben we het in het bijzonder over terrasrunners, ijsverkopers, medewerkers voor de drive-in bios en horecahandhavers”, aldus Vastenburg.
Bijna de helft van de Nederlandse jongeren combineert hun studie met één of meerdere bijbaantjes. Toen de horeca verplicht de deuren moest sluiten en grote evenementen ook nog afgeschaft werden door het coronavirus, waren heel veel studenten direct hun bijbaan kwijt. Vastenburg: “Binnen deze generatie staan flexibiliteit en vrijheid centraal. Zij willen werken waar en wanneer zij willen. Met NOWJOBS kunnen wij dat bieden. Je kunt vaak dezelfde dag aan de slag en een dag later is je loon al binnen.”

Behoefte aan flexibel personeel gaat weer groeien

NOWJOBS biedt een gratis app voor de recruitmentmarkt die uitkomst biedt voor zowel werkzoekenden die snel willen bijverdienen als voor bedrijven die tijdelijke personeelstekorten snel moeten kunnen opvangen. NOWJOBS brengt ondernemers met open diensten razendsnel in contact met beschikbare bijverdieners met de juiste competenties en ervaringen. De app geeft werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om dezelfde dag al aan het werk te gaan of mensen aan het werk te zetten.

NOWJOBS verwacht vanaf 1 juni de volgende bijbanen bij diverse opdrachtgevers:
-Strand- en terrasrunners
-Logistiek medewerkers bij onder andere webshops
-IJsverkopers
-Bezorgers van allerhande producten, ontbijtjes op campings en food delivery
-Ondersteunende functies in de zorg (host van kletsplekken voor ouderen, hostess in zorginstellingen)
-Drive-in bios of theater medewerker
-Horeca handhavers

 

Tags: 
Artikel delen