Gecertificeerde grootkeukenexperts

Gecertificeerde grootkeukenexperts

Eerste grootkeukenexperts gecertificeerd dankzij opleiding grootkeukentechniek. 

Vanaf 29 november 2019 is de markt 14 gecertificeerde grootkeukenmonteurs rijker. Zij hebben zich in een korte tijd mogen specialiseren in de onderdelen installeren en service en onderhoud.

Tekort aan technisch personeel

De opleiding Grootkeukentechniek is in samenwerking met NVLG, OTIB en ROC Midden Nederland speciaal ontwikkeld om in te kunnen spelen op het tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Dit tekort is voor de technologische industrie een van de grootste uitdagingen voor de toekomst. Zo ook in de grootkeukenbranche: “Zodra er ook maar een servicemonteur ziek is, loopt de hele business vast’’, zei Bart Jasperse, voorzitter van de NVLG, tijdens de lancering van de opleiding Grootkeukentechniek afgelopen mei. Enkele maanden later staan er 14 nieuwe monteurs klaar om te starten met hun nieuwe expertise.

Voor wie?

Ook is het ROC Midden Nederland inmiddels gestart met het aanbieden van keuzedelen aan bestaande mbo-opleidingen. Hier leren studenten alles over het installeren van grootkeukens, het leveren van specifieke grootkeukenapparatuur en het aanbieden van preventief en correctief onderhoud bij gebruikers die miljoenen maaltijden per dag produceren. Ervaren monteurs, afkomstig uit andere technische werkvelden, zijn van harte welkom om als zij-instromers de cursus Grootkeukentechniek te volgen. Deze vierdaagse training laat de monteur kennis maken met de grote diversiteit aan apparatuur en installaties van de professionele keuken. Er zijn meerdere startmomenten in het jaar mogelijk bij een minimum van 12 deelnemers. Aanmelden en meer informatie vind je hier!

 

Artikel delen