Huis ter Duin als inspiratie nieuwe generatie

Tags: hotel

Huis ter Duin als inspiratie nieuwe generatie

Grand Hotel Huis ter Duin en vmbo-school KTS Voorhout inspireren de nieuwe generatie. 

Nog voor de jaarwisseling is de handtekening gezet voor de nieuwe samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en KTS Voorhout. Arjan Houwaart, Teamleider leerjaar 3/4 HBR en Stephan Stokkermans, Managing Director Grand Hotel Huis ter Duin, deden dit onder toeziend oog van leerlingen, ouders, pers en genodigden in het vijf sterren hotel. Ook voor de groep talenten van de KTS die speciaal geselecteerd zijn om dit traject te volgen was een hoofdrol weggelegd. Zij tekenende de contracten waardoor de eerste fase van deze nieuwe samenwerking in januari 2020 inhoudelijk gaat beginnen.  

Inspire

De nieuwe samenwerking tussen de beide partijen is snel tot stand gekomen. Binnen 3 maanden is het traject opgezet. In de naam hadden ze elkaar snel gevonden. Zowel de KTS Voorhout en Huis ter Duin staan beide voor het inspireren en het laten groeien van mensen. Chef de Cuisine van Breakers Beach House, Ben van der Ark, is het boegbeeld van de samenwerking Inspire. Als oud-leerling van de KTS was de liefde voor het koken er al vroeg. Alleen merkt hij dat hedendaags de liefde voor de horeca bij de jongeren afneemt. De grootste vraag is dan ook hoe deze liefde weer terug te brengen en hoe ze de stap naar de horeca gaan maken. Samen met het team van Huis ter Duin en de KTS creëerde Van der Ark Inspire. Door middel van het meedraaien op de werkvloer en masterclasses in één van de vijf keukens van het hotel leren de leerlingen de fijne kneepjes van het vak. Maar ook de chefs van Huis ter Duin gaan naar de KTS om daar hun kennis te delen.

Uiteraard is de KTS verheugd met de samenwerking. Ton de Groot, directeur KTS Voorhout:  “Op school proberen wij zo veel mogelijk te doen in de praktijk. Er is al een eigen restaurant en een bakker, maar nu gaan de leerlingen ervaren hoe het is om te koken op de werkvloer. De plannen om samen met het bedrijfsleven te kijken naar mogelijkheden waren er al. Alleen kwam Huis ter Duin op het juiste moment.  Samen gaan we voor een langdurige en inhoudelijke samenwerking. De belangrijkste factor is de combinatie tussen school en het bedrijfsleven.”

Huis ter Duin Academy

Tijdens de officiële lancering kondigde Stephan Stokkermans tevens aan dat het hotel een aantal maanden geleden de keuze heeft gemaakt om de Huis Ter Duin Academy te starten. Het wordt een opleidingsinstituut voor mensen die willen groeien. Hij zegt hierover: ''We zien dat de samenleving veranderd en daarmee ook nieuwe verhoudingen ontstaan op het gebied van werken en leven. Dit geldt ook voor de horeca. Er moet met een open blik naar de toekomst gekeken worden en vervolgens moet daarop worden ingespeeld. Vandaar dat de keuze voor de Academy. Alleen heb je daar wel de juiste partners voor nodig om daarmee zowel vanuit het onderwijs als het werkveld de verbindende factor te kunnen zijn. We zijn dan ook heel trots dat onze eerste partner de KTS Voorhout is. Een hele mooie opleiding. Niet alleen als het gaat om de horeca en brood, maar ook op andere vlakken van het werkveld. En wij denken door deze samenwerking het regionale onderwijs maar ook het regionale bedrijfsleven met elkaar te kunnen verbinden.''

 

Artikel delen