Jumbo gaat hospitality-talenten HBO opleiden

Jumbo gaat hospitality-talenten HBO opleiden

Jumbo gaat 400 talenten per jaar opleiden in HBO foodretail & hospitality bij de Avans Hogeschool. 

Jumbo gaat een bijzondere samenwerking aan met Avans Hogeschool voor een volledige HBO opleiding “Ondernemerschap & Retail Management” (ORM) voor Jumbo en La Place, waarin Foodretail & Hospitality een centrale rol krijgen. Jumbo gelooft in de blurring van Food en Retail en wil een leer- en werkomgeving aanbieden waar talent zich maximaal kan ontwikkelen in deze trends. Het aanbieden van de nummer één HBO opleiding Ondernemerschap & Retail Management, aansluitend op het huidige aanbod MBO opleidingen, past in deze ambitie.

Talentontwikkeling
Alrik Boonstra, Directeur HR Jumbo en La Place: “Talentontwikkeling is ontzettend belangrijk voor onze groeiende organisaties, om collega’s aan te trekken en te behouden. HBO opleidingen zijn in ons totale opleidingsaanbod erg belangrijk, zeker ook om medewerkers duurzaam te ontwikkelen binnen de snel veranderende Retail en Hospitality sector. We hebben in Avans Hogeschool, de nummer één in de opleiding Ondernemerschap & Retail Management in Nederland, de perfecte partner gevonden voor onze eigen Jumbo Academy. De opleiding wordt verrijkt met kennis en ervaring vanuit managers en specialisten van Jumbo. Avans heeft durf en ondernemerschap getoond om een unieke samenwerking met Jumbo vorm te geven die alle benodigde elementen bevat.'' Nienke Sikkema, adjunct directeur van de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie: “De samenwerking van Jumbo en La Place met de opleiding Ondernemerschap & Retail Management is een antwoord op talentontwikkeling anno nu. We geven op innovatieve wijze vorm aan een-leven-lang leren toegepast op de trends van nu: Foodretail & Hospitality. De medewerkers van Jumbo en La Place kunnen hun HBO diploma behalen terwijl ze hun werk ook blijven uitvoeren. Ze passen innovaties en expertise direct toe in hun huidige en toekomstige werk, waarbij persoonlijke ontwikkeling via coaching op competenties én vaardigheden de hoofdrol speelt”. 

Uitwisseling 
De ORM opleiding zal voor alle bedrijfsonderdelen van Jumbo en La Place beschikbaar zijn, zodat uitwisseling en doorgroei naar elkaars organisaties nog beter ondersteund wordt. De opleiding sluit aan op het grote aanbod van interne programma’s. De medewerkers van Jumbo en La Place kunnen expertise en innovaties op het gebied van hospitality, horeca, foodretail, logistiek en economie direct toepassen in hun huidige en toekomstige werkzaamheden. De opleiding start vanaf september. Met het MBO opleidingsaanbod van de Jumbo Academy behoort Jumbo al jaren tot de top-10 van werkgevers die MBO opleidingen aanbiedt aan haar medewerkers. Met de nieuwe innovatieve samenwerking met Avans Hogescholen verwezenlijkt Jumbo wederom een deel van haar ambitie om medewerkers kansen te bieden in hun loopbaan. 

Artikel delen