Restaurants verdelen winst onder personeel

Restaurants verdelen winst onder personeel

Restaurants verdelen 26.000 euro onder personeel.

Restaurants De Tulp en Pesca uit Amsterdam verdelen jaarlijks een gedeelte van de winst onder het team met de kerst. Dit jaar is het totaalbedrag 26.000 euro.  

Delen met team 

Op 19 en 20 december werden bij beide restaurants tijdens een speciale viering de bedragen verdeeld onder het team. Pesca was het eerste restaurant ooit in Nederland die deze vorm van extra belonen realiseerde, de Tulp (van dezelfde eigenaren) sloot zich hier na opening rap bij aan. Het bedrag van 26.000 euro is het hoogste tot nu toe, het was een succesvol jaar voor beide zaken. De hardwerkende afwassers bij beide zaken kregen de hoogste bedragen, ruim 1000 euro. 

Extra motivatie

‘’De horeca-industrie was toe aan verandering’’, aldus eigenaren van Jamie van der Will en Sven Sallaerts. Samen met hun compagnons besloten ze eenieder die langer dan een jaar in dienst is extra te belonen met de winstdeling. ‘’Onze teams zijn de basis van het succes en ontzettend belangrijk, het is voor hen daarnaast ook heel motiverend voor een gedeelte eigenaar te zijn’’.

Delen in succes

De winstdeling creëert meer betrokkenheid onder het team, een hogere gasttevredenheid bij de gast, vrijwel geen ziektemeldingen en een zeer lage ‘turnover’ van personeel. ‘’In tijden van grote personeelstekorten in de horecabrand, en veel discussies over de arbeidsvoorwaarden binnen ons vak, is dat uniek’’, aldus van der Will. Sallaerts: ‘’de industrie moet veranderen, het is tijd dat we dat met zijn allen gaan inzien. Wij willen het horeca vak weer interessant en sexy maken!’’

 

Artikel delen