Themadag arbeidsmarkt horeca

Themadag arbeidsmarkt horeca

De arbeidsmarkt in de horeca is flink in beweging, het vasthouden van personeel wordt steeds lastiger door de toenemende vraag. Hoe slaag je er als bedrijf in om dit probleem op te lossen of om personeelsverloop zo ver mogelijk terug te dringen?

Koninklijke Horeca Nederland (KHN Amsterdam), House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), Horecava en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen en organiseren, na een geslaagde eerste editie, een tweede themadag op maandag 2 maart a.s. in de Rai te Amsterdam. Behoud van personeel is het centrale onderwerp. Uit de onlangs verschenen arbeidsmarktrapportage horeca 2019 door KHN en SVH blijkt dat het langer vasthouden van personeel de komende jaren topprioriteit is voor de horecabranche. Welke oplossingen liggen voor handen en wat kan jij als ondernemer, leidinggevende of HR medewerker doen om jouw personeel te boeien, behouden en dus langer vast te houden?

Werven en behoud 

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Bedrijfsleven, onderwijs, de Horecava als kennispartner en KHN als branchevereniging slaan de handen ineen om oplossingen te ontwikkelen. Er zijn al veel mooie en makkelijk toepasbare oplossingen om medewerkers te verleiden om langer bij een horecabedrijf te blijven werken. Deze themadag brengt die oplossingen voor de regio Amsterdam bij elkaar, laat zien wat de veranderende behoefte is en een leven lang ontwikkelen voor medewerkers staat centraal.  Goed werven aan de voorkant en inzetten op behoud aan de achterkant: het is het antwoord op de vraag hoe je je brigades duurzaam gevuld houdt. Dat ook de gemeente Amsterdam een prominente rol heeft in de organisatie van deze themadag, geeft wel aan hoe belangrijk de Amsterdamse hospitality is als werkgever en banenmotor voor de economie.”  Antwoorden en inspiratie krijg je tijdens deze dag waarbij er volop ruimte is om vragen te stellen en te netwerken. Diverse oplossingen worden aangereikt, inspirerende workshops brengen je tot nieuwe inzichten, en gaan we met elkaar de discussie aan via een aantal stellingen.

Ben jij er bij?

Deelname is helemaal gratis. Bekijk hier het volledige programma, of meld je hier direct aan.

 

Artikel delen