Plastic bekers op het terras? Recycle!

Tags: terras

Plastic bekers op het terras? Recycle!

Veel ondernemers kiezen juist nu weer voor het terras voor plastic bekers (softcups) vanwege veiligheid en hygiëne. Maar inmiddels leven we ook in een tijd waar hergebruik en recycling een must is. 

Wel plastic bekers, maar zo min mogelijk (rest)afval. Hoe realiseren we dat? Om een closed-loop systeem mogelijk te maken is het belangrijk dat er uitsluitend PET of PET360 bekers (100% recycled PET) worden ingezet. PET is vooralsnog het enige materiaal dat 100% food-safe kan worden hergebruikt.

Weggooien maar!

PET360 is een doos die je bij de PET360 bekers besteld, die je in plaats van de afvaldozen op je terras of bijvoorbeeld bij de bar kan plaatsen. Dankzij de duidelijke instructies wordt de gast direct meegenomen in het proces van recyclen. Hij drinkt, geniet en recyclet. Door de inzet van losse PET-verzamelzakken zijn de 360-boxen meermalig te gebruiken. Het is wel belangrijk dat er geen ander afval bijkomt, zoals blikjes of kartonnen bekers, want dan gaan de zakken alsnog naar de vuilverbranding. Zijn de zakken eenmaal gevuld, dan kun je eenvoudig een afhaling inplannen op FestivalCup.nl en binnen no-time wordt het plastic PET afval (360BOXEN + losse verzamelzakken) retour gehaald.

Ingezameld en wat dan?

Het ingezamelde PET plastics is de start van onze recycling route! Het PET plastic wordt centraal verzameld in Apeldoorn, gebaald en vervolgens per volle truck afgeleverd bij de verwerker van het gebruikte PET. De resten (dopjes, etiketten) worden verwijderd, het materiaal wordt gereinigd en vervolgens in kleine snippers gesneden. Deze zo genaamde flakes worden verwerkt tot PET360 granulaatkorrels. De korrels gaan vervolgens naar de bekerfabriek, van waaruit nieuwe PET360® bierbekers worden geproduceerd; de meest milieuvriendelijke opvolging van dit PET afval. Zero waste, 100% circulair!

Artikel delen