Restaurant Felix komt met nieuw concept

Restaurant Felix komt met nieuw concept

Restaurant Felix lanceert Felix | 360.

Zes weken na de opening was het team van Restaurant Felix genoodzaakt de deuren alweer te sluiten wegens de coronamaatregelen. Nu gaan op 11 juni de deuren weer open en wordt ‘Felix | 360’ gelanceerd: een bijzondere beleving waar alle zintuigen geprikkeld worden, in de concertzaal van het iconische Felix Meritis.

Uniek concept

Felix | 360 Restaurant Felix komt in deze bijzondere tijd met een uniek concept. Voor het eerst in de geschiedenis van Felix Meritis, creëert het team van Restaurant Felix een unieke ervaring in de concertzaal. Met waarborging van de 1,5 meter regel, nemen 30 gasten tegelijk deel aan een ’holistisch diner’. Door middel van projectie, licht en audio wordt een exclusieve ervaring neergezet, waar er letterlijk 360 graden om je heen alle zintuigen geprikkeld worden. Het is als een voorstelling, natuurlijk toepasselijk in een concertzaal, maar waar je dan zelf deelgenoot van bent.

Veiligheid gasten

Sander van Loenen Martinet, maître d’ van Restaurant Felix, legt uit hoe ze de veiligheid van de gast kunnen waarborgen: ‘’Met de strikte tijden die we hanteren kunnen we de aantallen en de looproutes van de gasten reguleren. Dat zorgt ervoor dat we de afstand en alle maatregelen waarborgen en zorgen voor ieders veiligheid.’’ De stijl van Restaurant Felix wordt bij deze ervaring doorgezet. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde uitgesproken wijnkaart. Iets wat het team, tot grote teleurstelling, niet meer op locatie aan de gast kon aanbieden.

Samenwerkingen

De samenwerkingen die worden opgezet is iets wat we kennen van Restaurant Felix. Gebaseerd op het verleden is het huis van de nieuwsgierige geest namelijk een broeinest van creativiteit en ideeënvorming met betrekking tot de toekomst. Restaurant Felix is constant op zoek naar het culinaire bewustzijn van de toekomst. Van Straalen: ‘’Door de wisselwerking met creatievelingen met een andere blik op de wereld word ik enorm geprikkeld. Dat inspireert me bij het bedenken en creëren van gerechten.’’ Met Felix | 360 worden culturele, technologische en culinaire aspecten gecombineerd om zo een unieke ervaring te realiseren.

Felix | FLEX

Het team van Restaurant Felix heeft niet stilgezeten de afgelopen weken. Kort na het sluiten van de deuren werd ‘Felix | FLEX’ al geïntroduceerd. Chef Floris van Straalen ontwikkelt elke week een nieuw driegangenmenu met een wisselend wijnarrangement van sommelier Saskia Smeenk. Daarnaast zijn er ook samengestelde wijnboxen te bestellen. Het culinair bouwpakket is elke donderdag, vrijdag en zaterdag af te halen, waarna je deze zelf in een paar handelingen thuis in elkaar kan zetten. Van Straalen daagt elke week iemand uit om de gangen te maken, maar vooral ook om de gerechten mooier te presenteren dan dat hij dat kan. Tot nu toe hebben onder andere Lieke van Lexmond, Geraldine Kemper, Valerio Zeno en Joris Voorn meegedaan. Na de heropening op 11 juni, zal Restaurant Felix doorgaan met Felix | 360 én Felix | FLEX.

Restaurant Felix

Op 30 januari 2020 werd Restaurant Felix geopend. Het is het eerste restaurant dat zich permanent gevestigd heeft in het cultuurpand Felix Meritis. De jonge, maar ervaren chef Floris van Straalen gaat doelbewust te werk met de kaart: duurzaam koken, met Nederlandse producten. In zijn woorden: “Het menu moet meegaan met de tijd en wat er momenteel speelt, maar ook nieuwsgierigheid kunnen creëren en de gasten verrassen.’’ Maître Sander van Loenen Martinet heeft het gastheerschap mogen definiëren en neerzetten. Saskia Smeenk, een eigenwijze sommelier zoals ze haarzelf graag omschrijft, heeft zich bij Restaurant Felix niet gelimiteerd tot een aantal klassieke wijnregio’s maar heeft juist de onbekendere wijnhuizen en druifsoorten een toneel gegeven. De wijnkaart heeft een wereldwijd perspectief.

Welke concepten houden stand na corona? Je leest het in Entree Magazine van deze maand!

Artikel delen