Online last minute veilen van tafels

Online last minute veilen van tafels

Restauranthouders verhogen omzet door tafel te veilen via nieuw platform Laatstetafels.nl.

Horecaondernemers kunnen vanaf 1 juni een deel van hun restauranttafels veilen. Via het nieuwe online platform Laatstetafels.nl stellen ze een plekje beschikbaar voor mensen die last-minute besluiten om een hapje buiten de deur te willen eten.

Laatstetafels.nl is een initiatief van de ondernemers Jelmer Schortinghuis en Patrick Merkx van Proranje Vastgoed in samenwerking met de webdevelopers Lee Willoughby en Benjamin Schriel. De startup-ondernemers willen hiermee noodlijdende restauranthouders een steuntje in de rug geven. Zij mogen vanaf 1 juni weliswaar weer open, maar moeten zich wel houden aan strenge voorschriften. Zo kunnen ze maximaal 30 gasten tegelijk ontvangen en moet overal anderhalve meter afstand worden gewaarborgd. In veel zaken is dat een behoorlijke uitdaging. 

Spontaan naar je favoriete restaurant

De verwachte schaarste aan tafels maakt spontaan uit eten gaan een stuk moeilijker dan voorheen. Laatstetafels.nl lost dit probleem op. “Via ons platform kan een horecazaak één of meerdere tafels veilen”, vertelt Jelmer Schortinghuis. “Mensen die last-minute besluiten om uit eten te gaan, gaan naar Laatstetafels.nl, schrijven zich in en bieden daar op één van de vrije plekjes. De hoogste bieder krijgt de tafel en kan ’s avonds gedurende een vast tijdsslot naar z’n favoriete restaurant. Gasten hoeven dus niet weken van tevoren een plekje te reserveren en kunnen echt spontaan uiteten.”

Meer omzet

Om horecazaken financieel te ondersteunen, gaat de volle 100% van het veilingbedrag naar de ondernemer zelf, op iedere transactie zal daarnaast nog een handling fee worden geheven. “We willen restauranthouders hiermee de kans bieden om extra omzet te genereren in deze moeilijke tijden. Zij kunnen zelf bepalen hoeveel tafels ze op deze manier beschikbaar stellen en om welk tijdsslot het gaat”, aldus Schortinghuis. Winnaars van de veiling rekenen meteen af. Een push-bericht vertelt de horecaondernemer dat de tafel is geveild.  

Horecazaken kunnen zich registeren

Momenteel wordt hard gewerkt om het platform in de lucht te krijgen. Wel kunnen horecazaken zich al registreren. “Het platform staat en wordt nu nog vol getest. We raden de horecaondernemers aan om deze maand niet meteen al hun tafels weg te geven, maar minimaal één tafel beschikbaar te houden. Door die te veilen kunnen ze hun omzet namelijk een extra boost geven.” Er hebben zich al een paar bekende restaurants bij het platform aangemeld en de oprichters verwachten dat de komende weken nog veel meer enthousiaste horecaondernemers zich zullen aansluiten.

Tags: 
Artikel delen