NK plantaardig koken: nieuwe kookwedstrijd horeca 'De Groene Koksmuts'

Entree Header - De Groene Koksmuts 2022

NK plantaardig koken: nieuwe kookwedstrijd horeca 'De Groene Koksmuts'

Gisteren presenteerde het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam haar nieuwe wedstrijd: De Groene Koksmuts. Tijdens dit Nederland Kampioenschap bereiden deelnemers gerechten die 100 procent plantaardig zijn. De voorronde vindt plaats tijdens de HORECAVA en de finale vindt plaats op Gastvrij Rotterdam 2023. Elke chef vanaf 18 jaar kan deelnemen.

Plantaardig koken krijgt steeds meer aandacht in de gastronomie. Daarom wil het Gastronomisch Gilde en haar partners (Gastvrij Rotterdam, HORECAVA, HANOS en Food Inspiration) de koks blijven uitdagen om te zoeken naar smakelijke alternatieven voor dierlijke ingrediënten.

Uitdagingen van plantaardig koken

Voorafgaand aan de bekendmaking spraken Björn Massop, Guus Vredenburg en Sander Verschuren met elkaar over uitdagingen die plantaardig koken met zich meebrengt. Ook de kansen onder leiding van Ramona van Zweden werden toegelicht. De Nederlandse Gastronomie en foodservice is toe aan de volgende stap op het gebied van plantaardig koken bleek uit het rondetafelgesprek.

"De plantaardige sector is enorm in opkomst"
“Met de aftrap van deze wedstrijd geven we samen met onze partners een extra push richting chefs om plantaardig koken een plek te geven in hun keuken. De plantaardige sector is enorm in opkomst zo bleek ook dit jaar met het grootste themapaviljoen het 'Vegan Taste Lab' ooit op Gastvrij Rotterdam. Deze wedstrijd is dan ook een logische aanvulling op het aanbod. Tijdens de finale in september 2023 komt de hele sector op deze manier bij elkaar.” Robert Melaard, directeur Gastvrij Rotterdam.

Inschrijven voor De Groene Koksmuts

De inschrijving voor de Groene Koksmuts is nu geopend via de site van het Gastronomisch Gilde. Je kunt je inschrijven tot maandag 31 oktober.

Artikel delen