Nordcap Experience Center is open: 'Dé plek om horecaconcepten uit te testen'

Nordcap Experience Center in Waddinxveen

Nordcap Experience Center is open: 'Dé plek om horecaconcepten uit te testen'

Woensdag 1 februari was de opening van het NordCap Experience Center (NExC) van NordCap Nederland in Waddinxveen. De multifunctionele showroom is de perfecte plek voor onder andere horecaondernemers die nieuwe apparaten en concepten op het gebied van koel-, spoel- en keukentechniek uit willen testen. Daarnaast zullen er regelmatig demonstraties en inspiratiesessies plaatsvinden in het experience center.

Inspireren, verbinden en opleiden

In Waddinxveen opende deze week het gloednieuwe experience center van NordCap Nederland. Het bedrijf vertegenwoordigt merken van fabrikanten van koel-, vries-, bak- en kookapparatuur, zoals Ake-Ideal, Alpeninox, Fogal, NordCap, Moretti-Forni en meer.

De showroom in Waddinxveen is de plek waar deze producten uitgetest kunnen worden. Daarnaast is het ook een opleiding- en inspiratieruimte (de Nordcap Academie) waar iedereen uit het netwerk van de leverancier van food equipment terecht kan.

*Tekst gaat verder onder de foto's.
Norcap-Experience Center open-2 Norcap-Experience Center open-1

Bezoek het NordCap Experience Center

Wil je het Nordcap Experience Center bezoeken? Plan alvast een afspraak in in het online reserveringssysteem. Daarnaast kun je hier ook meteen inzien welke events er plaatsvinden de aankomende tijd.

Bezoek het Nordcap Experience Center

Efficiënt de ruimte gebruiken

Joshua Winnen, Sales Director van NordCap Nederland vertelt: “Het Nordcap Experience Center draait niet alleen om beleven, maar ook om het bieden van op maat gemaakte oplossingen. Zo zijn op maat gemaakte meubels erg handig voor onder andere kleine horecazaken en -concepten. Door meubels samen te brengen kunnen we efficiënt op de vierkante meter oplossingen aanbieden.” Verder kan NordCap Nederland ook verschillende koeltechnieken in de keuken combineren. “Voor belegstations waar je borden opmaakt, voorgerechten bereidt en broodjes belegt, kunnen we koel- en warmtetechnieken samenvoegen. Zo ontstaat er een modulair systeem”, vertelt Winnen.

'We kunnen efficiënt op de vierkante meter oplossingen aanbieden'

De fabrieken van AKE Ideal, onderdeel van NordCap Nederland, bestaan al zeventig jaar. Het bedrijf kijkt altijd naar wat de beste oplossing is voor de ondernemer. Zo ontstond ook het idee voor vlees- en kaas-presentatievitrines. Winnen: “Toen het minder ging in de fine dining verdwenen de tafelbereidingen: daar werd op bespaard. De gasten moesten dan de keuken in voor een kaasplateau. Zonde, want kaas is een mooi product voor upselling en voegt waarde toe aan de beleving. Hieruit ontstond het idee voor een kaasvitrine. Gasten zien deze al bij binnenkomst. Voordat zij naar de tafel gaan weten ze dat ze kwaliteitskaas kunnen eten. Een goed lokkertje dus om de kaas ook daadwerkelijk te bestellen.”

Grootste uitdaging van dit moment

We vroegen Winnen naar de uitdagingen van dit moment voor horecaondernemers. Dat is het in de gaten houden van energieverbruik, vertelt hij. “Energiezuinige oplossingen worden steeds belangrijker. Je kunt mooie apparaten aanschaffen van goede kwaliteit, maar ook die verbruiken energie. Vaak is het niet duidelijk hoeveel dat precies is. In het Nordcap Experience Center hebben we de mogelijkheid om de diepte in te gaan op bijvoorbeeld het gebied van het verbruik, engineering en CO2-oplossingen.”

Bekijk hier de opening

Artikel delen