Denise van der Mijn en Kelvin de Pijper van restaurant On Cru in Rotterdam barsten van de ambitie

On Cru in Rotterdam

Denise van der Mijn en Kelvin de Pijper van restaurant On Cru in Rotterdam barsten van de ambitie

Aan de Rotterdamse Haringvliet huist sinds drie jaar de culinaire parel On Cru. Gasten vinden er een ‘trendy klassieke’ stijl en service op topniveau. Het restaurant (met 13.5 punten bij Gault&Millau) wordt gerund door het jonge en energieke horecakoppel Denise van der Mijn (26) en Kelvin de Pijper (32).

Gastronomische droom

Met On Cru maken Denise van der Mijn (26) en Kelvin de Pijper (32) hun gastronomische droom waar: een intieme en toegankelijke zaak waar gasten kunnen genieten van topkwaliteit eten en eersteklas service. Binnen kunnen circa 45 gasten terecht (de bar meegerekend) en buiten in de binnentuin nog eens 40. Zowel de inrichting als de gerechten kenmerken zich door een ‘trendy klassieke’ stijl. Dus Engelse Chesterfieldbanken en wit tafellinnen, maar ook moderne fotografie aan de wand.

*De tekst loopt onder de afbeelding verder.

On Cru Rotterdam_restaurant

Koksambacht

Op de kaart staan vooral klassiek-Franse gerechten met eigentijdse twist. “Ik haal veel inspiratie uit de Aziatische keuken. Denk aan bereidingen zoals chawanmushi of vis gerijpt in kombu.” Het stel ontvangt veel oudere Rotterdammers die à la carte eten, maar ook avontuurlijkere types die gaan voor het verrassingsmenu. Pakjes, zakjes en potjes komen er bij On Cru niet in, vertelt Kelvin: “Het koksambacht staat hier hoog in het vaandel. Ik hou van écht koken, en wil dat de keukenbrigade alle technieken goed onder de knie krijgt. Ik stimuleer de jongens ook om hun creativiteit te ontwikkelen.”

*De tekst loopt onder de afbeeldingen verder.

On Cru Rotterdam_koksambacht_2 On Cru Rotterdam_koksambacht


Stapje verder

On Cru mag inmiddels rekenen op een vaste schare fans. “Het loopt goed nu, maar de start was lastig. We openden in juni 2021, in tijden van afstand houden en QR-codes. Eigenlijk konden we pas in februari 2022 echt uit de startblokken,” aldus Denise. Service op topniveau vindt ze belangrijk: “Ontvangst met een champagnekar, veel aandacht aan tafel, de deur opendoen als gasten vertrekken, even met de paraplu mee naar de auto lopen – we gaan hier net een stapje verder.”

Kleine familie

Ook de medewerkers hebben helemaal hun draai gevonden. “De onderlinge sfeer is warm en fijn; we zijn een kleine familie,” vertelt Denise. Ze deed hiervoor ervaring op bij onder andere Herman den Blijker. Ook Kelvin heeft een indrukwekkend horeca-CV. Zo werkte hij bij Perceel* (Capelle aan den IJssel) en de Rotterdamse zaken Fitzgerald* en Parkheuvel**. Bij Louise Petit, eveneens in de Maasstad, leerden de twee elkaar kennen. Het zaadje voor een eigen zaak werd al snel geplant.

Willen ze zelf ook een ster? Kelvin twijfelt: “Ik wil vooral onze droom nog verder uitbouwen: de gerechten naar een nog hoger niveau tillen, onze wijn-spijs combi’s optimaliseren, een grotere keuken… Plannen genoeg! Maar ja, een ster zou natuurlijk een grote waardering zijn. En mochten we er ooit één ontvangen, dan gaan we ook door voor een tweede.” Hij lacht: “Denise noemt me altijd Rupsje Nooitgenoeg.”

On Cru Rotterdam_3
Artikel delen