Online foodplatform De Buik nu ook actief in Den Haag

Maya Tapasbar Den Haag

Online foodplatform De Buik nu ook actief in Den Haag

Online foodplatform de Buik richt zich na Rotterdam, Amsterdam en Utrecht nu ook op Den Haag. De Buik is een onafhankelijk platform met verhalen over de foodcultuur. Jelle van der Meulen (hoofdredacteur de Buik van Den Haag): “Met de Buik van Den Haag gaan we heel culinair Den Haag ontdekken en vieren."

Openingsfoto: Moya Tapas Club in Den Haag

Schijnwerpers op de Haagse foodcultuur

Den Haag een saaie horecastad? Dat imago klopte al langer niet, maar de laatste tijd broeit er iets in Den Haag. Naast de vele goede toko’s, Chinese restaurants en klassiek Franse bistro’s zijn er de laatste tijd steeds meer jonge, ambitieuze chefs en restaurateurs die spannende dingen doen en culinair Den Haag op de kaart zetten. De Buik houdt die ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en informeert het Haagse publiek er graag over.

Online magazine met betrokken verhalen

De Buik maakt positieve verhalen over alles wat met eten en drinken te maken heeft in en rondom de stad. Het platform werkt met een enthousiast team van journalisten en foodbloggers die Den Haag op hun duimpje kennen, maar is ook altijd op zoek naar nieuwe, spannende ontwikkelingen. Met veel plezier schrijven zij artikelen over restaurants, chefs en Haagse producten. Jelle van der Meulen (hoofdredacteur de Buik van Den Haag): “Met de Buik van Den Haag gaan we heel culinair Den Haag ontdekken en vieren. We gaan op zoek naar al die bijzondere plekjes, kleurrijke chefs en mooie verhalen, nieuw en oud.’’

Samen met chefs, sommeliers, barista’s, bartenders en horecaondernemers

De Buik is een onafhankelijk journalistiek platform en is erop gericht de Haagse foodcultuur vooruit te helpen. Het doel van het platform is om lezers te informeren over wat er speelt in culinair Den Haag, maar dat wordt gedaan op zo’n manier dat ze de horeca ondersteunen. Zo zetten wordt de Haagse foodcultuur nog meer op de kaart gezet.

Actief in de hele Randstad

De Buik is in 2013 opgericht in Rotterdam. Een van de initiatiefnemers en nog altijd nauw betrokken bij de Buik in alle vier de steden is Gijsbregt Brouwer, foodtrendwatcher en bekend gezicht in de wereld van (uit)eten en drinken. In de tien jaar dat de Buik bestaat, is het uitgegroeid tot een van de succesvolste foodplatforms, met jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers van de website en tienduizenden volgers op verschillende sociale media.

De Buik is actief in Rotterdam (2013), Amsterdam (2018), Utrecht (2021) en nu dus ook Den Haag. Daarmee is de Randstedelijke cirkel rond en biedt de site verhalen en restauranttips aan de bewoners van de vier grote steden en de omliggende agglomeraties.

'We hebben inmiddels 5.000 verhalen geschreven'
Gijsbregt Brouwer (medeoprichter van de Buik en foodtrendwatcher): “Ik ben trots op het feit dat we met de Buik nu de vier grote steden van Nederland kunnen bedienen. We hebben inmiddels 5.000 verhalen geschreven en een restaurantgids gevuld met 1.500 restaurants. Fantastisch dat de Haagse verhalen en restaurants hier nu bij komen.”
Artikel delen