Op reis in Amsterdam tijdens Mastercard Hotelnacht 2022

Tags: hotel

Op reis in Amsterdam tijdens Mastercard Hotelnacht 2022

Op 15 en 16 januari kunnen Amsterdammers weer op reis in hun eigen stad tijdens de Mastercard Hotelnacht. Vanaf komende zaterdag 13 november kunnen bewoners uit Amsterdam weer een kamer boeken.

Mastercard Hotelnacht 2022

Tijdens de Mastercard Hotelnacht zetten veel hotels hun deuren wagenwijd open voor hun stadsgenoten. De hotels zijn onderverdeeld in drie categorieën: creative hotels, luxury hotels en premium hotels. Yotel in Amsterdam Noord (genomineerd voor de Entree Awards 2021 in de categorie ‘Best New Hotel 100+ Rooms’) is één van de hotels in de categorie creative hotels. In de categorie luxury zijn onder andere Pulitzer Amsterdam, Kimpton de Witt, Hotel Jakarta en Hard Rock Hotel Amsterdam American (ook genomineerd in de categorie ‘Best New Hotel 100+ Rooms’) te vinden. De laatste categorie - premium hotels - bestaat uit vier hotels: Renaissance Amsterdam, Conscious Hotel The Tire, Amsterdam Marriott Hotel en The Unbound (genomineerd voor de Entree Awards 2021 in de categorie ‘Best New Holiday Concept’)


hotelnacht

Ontmoetingen

De hotels die meedoen aan Hotelnacht organiseren tientallen creatieve, culturele en culinaire feestjes. Van een pool-party tot een winter-bbq, van een cocktail-workshop tot yoga-sessie of suite-party. De Mastercard Hotelnacht 2022 draait om ontmoetingen. Initiatiefnemer Vincent van Dijk: 'Iedereen heeft op dit moment veel behoefte om nieuwe mensen te leren kennen en mensen te ontmoeten. Waar kan dit beter en veiliger dan in een lobby, bar of restaurant van een fijn hotel? We nemen iedereen mee op een ontdekkingsreis naar de fijnste plekken van de stad en hopen dat hier nieuwe vriendschappen ontstaan.'

Solo-travellers

Speciale aandacht is er dit keer voor de solo-traveller. 'We horen al jaren van singles dat zij aarzelen om in hun eentje een kamer willen boeken. Deze editie kunnen zij een Single Arrangement boeken bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot SingleTree by Hilton. Hier kunnen zij mensen ontmoeten in de Contact Bar en daarnaast kunnen zij deelnemen aan een speciale reeks events, diners en brunches die in het teken staan van ontmoetingen.

Mastercard Hotelnacht

Voor de tweede keer is Mastercard de hoofdpartner van Hotelnacht. Tijdens de Mastercard Hotelnacht zorgt Mastercard voor een aantal Priceless ervaringen de aansluiten bij het thema van Mastercard Hotelnacht 2022: Travel in Style. Het programma wordt medio december bekendgemaakt. Dan start ook de losse-ticketverkoop voor het populaire hotelfestival. Vanaf zaterdag kan er met een speciale Vroegboekcode een kamer geboekt worden bij zo'n 25 hotels. Vanaf zondag kan elke Amsterdammer een hotelkamer boeken. Bekijk hier de deelnemende hotels.

Artikel delen