Regels na 1 juni? De gemeente biedt uitkomst!

Regels na 1 juni? De gemeente biedt uitkomst!

Meer weten over de regels voor na 1 juni? Neem dan vooral snel contact op met de gemeente. 

Woensdag 20 mei 2020 heeft het kabinet de nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor de horeca die vanaf 1 juni gelden  Aan de hand daarvan is een ‘aanwijzingsbesluit’ gemaakt met bepalingen de veiligheidsregio’s in hun noodverordeningen moeten opnemen. De regels in de noodverordeningen zijn uiteindelijk de regels die gelden. 

Aanwijzingsbesluit kabinet

Bekijk hier het aanwijzingsbesluit van het kabinet. Op pagina 4 van het aanwijzingsbesluit staat de informatie over ‘eet- en drinkgelegenheden’. De veiligheidsregio’s zijn nu druk bezig om dat aanwijzingsbesluit om te zetten in een nieuwe model-noodverordening. Die wordt morgen verwacht. Waarschijnlijk zullen de regels in deze noodverordeningen concreter en duidelijker zijn en ook worden toegelicht zodat je nog beter weet waar je aan toe bent.

Protocol Heropening Horeca

Het Protocol Heropening Horeca dat KHN afgelopen vrijdag naar buiten heeft gebracht geeft richtlijnen hoe je binnen je bedrijf invulling kunt geven aan de maatregelen en de 1,5m-regels. Bij het protocol is rekening gehouden met de vorige week aangekondigde maatregelen. Mocht de noodverordening afwijken of anders bepalen, dan geldt de noodverordening.

Opmerkingen en adviezen van KHN 

Een paar opmerkingen en adviezen voor nu naar aanleiding van het aanwijzingsbesluit:
Het aanwijzingsbesluit geeft zeker nog geen 100% duidelijkheid, de nieuwe noodverordeningen moet meer duidelijkheid gaan verschaffen. KHN zal in ieder geval zijn best doen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk duidelijkheid te krijgen en de achterban daarover zo snel mogelijk informeren.
Iedereen met een terras die open wil gaan op 1 juni om 12.00 uur wordt aangeraden om vooral zo snel mogelijk contact op te nemen met de gemeente (als dat al niet is gebeurd) om met de gemeente te bespreken hoe zij met name met de terrasregels om zullen gaan.

Samen optrekken

KHN roept iedereen op zoveel mogelijk samen op te trekken met de gemeente en ook de gasten zoveel mogelijk te betrekken om de heropening van de horeca werkbaar maar tegelijkertijd ook vooral gezellig te laten zijn. 

Tags: 
Artikel delen