Ovensnacks vallen in de smaak bij cafébezoekers

Ovensnacks Café de Bakkerij

Ovensnacks vallen in de smaak bij cafébezoekers

Snacks uit de oven doen zeker niet onder voor frituursnacks, vindt horecaondernemer Peter van de Wiel. Hij nam Café de Bakkerij in Zevenbergen (Noord-Brabant) 12,5 jaar geleden over van zijn neef. "Bovendien is de keuze in ovensnacks inmiddels groot én zijn ze veilig te bereiden voor elke medewerker."

Café de Bakkerij in Zevenbergen (Noord-Brabant) is al decennia geliefd onder inwoners uit het dorp en daarbuiten. 12,5 jaar geleden nam Peter van de Wiel het café over van zijn achterneef. Hij drukt zijn eigen stempel op de zaak: “Alles draait hier om muziek en speciaal biertjes. We organiseren een eigen bierfestival en pubquizzen en doen mee aan events in het dorp. We hebben inmiddels een flinke schare fans verzameld.”

Nòg lekkerder

De vaste gasten waarderen niet alleen de muziek en speciaal biertjes, ook de ovensnacks vallen goed in de smaak. Van de Wiel: “Ze merken echt geen verschil met frituursnacks. Sommigen vinden deze zelfs nóg lekkerder!”

De ondernemer licht toe waarom hij voor ovensnacks kiest: “Al onze medewerkers moeten snacks kunnen bereiden. Ovensnacks vind ik veiliger werken dan snacks uit loeiheet frituurvet. Bijkomend voordeel is dat ik geen vet hoef aan te schaffen. Het assortiment is bovendien enorm gegroeid en – last but not least: ovensnacks zijn minstens zo lekker als frituursnacks.”

Mooie krokante korst

Op de kaart staan de Rundvlees Ovenkroket en Ovenbitterbal van De Bourgondiër, Van Lieshout Ovenfrikandel, en de Kipnuggets, Nacho Cheese Bites, Vegetarische Kroket en Crispy Chick’n Strips van Mora. “Allemaal even lekker. Ze hebben een mooie krokante korst, zoals je van een goede snack mag verwachten.”

De oven in de keuken staat altijd aan, vertelt Van de Wiel: “Komt er een bestelling binnen, dan schuift de medewerker deze in de oven en houdt hij of zij op het bonnetje de tijd bij. Dat werkt heel goed. Bij grote drukte wijs ik één medewerker aan die verantwoordelijk is voor de snacks, dan kan het bedienend personeel zich richten op de gasten.”

*De tekst gaat verder onder de foto.

Peter-van-de-wiel-cafe-de-bakkerij
Peter van de Wiel van Café de Bakkerij

Meer drankjes

De populairste snacks op de Bits & Bites-kaart zijn De Bourgondiër Ovenbitterballen. Daarnaast zijn ook de gemengde snacks in trek. Dat zijn twaalf verschillende ovensnacks waarvan de samenstelling altijd anders is. “Dat is afhankelijk van wat we hebben liggen,” aldus Van de Wiel.

Medewerkers vragen standaard of gasten een lekkere snack willen bij hun drankje. De Brabantse ondernemer ziet dat bij warme snacks vaak meer drankjes worden besteld: “Eén daarvoor, één als de bestelling wordt gebracht, en één daarna. Bij een plankje met kaas of worst wordt er meestal minder gedronken. Waarom? Geen idee, maar het is nóg een reden om fan te zijn van ovensnacks!”
Artikel delen