Personeel vinden en binden: hét geheim van Proeflokaal Bregje Nijmegen

Bregje in Nijmegen

Personeel vinden en binden: hét geheim van Proeflokaal Bregje Nijmegen

Personeelstekort in de horeca? Personeel dat wegloopt? Van deze kopzorgen heeft de eigenaar van Proeflokaal Bregje in Nijmegen totaal geen last. Dit is hoe Jan-Julius van Hemert zijn team van 67 werknemers vindt én bindt. Lees hier zijn sleutel tot succes.

Drempel is verlaagd

Van Hemert: “Sinds september merk ik dat er er iets is veranderd. De drempel om in de horeca te werken is enorm verlaagd, omdat het stukje geld minder een issue is. Ik verwacht dat na de tweede verhoging in januari de interesse nog meer stijgt.”

Het gaat om de randzaken

Toch zijn het vooral de randzaken die ertoe doen, zegt Van Hemert. “Het is aan mij om ervoor te zorgen dat er goede na-borrels zijn en een keer de tent dicht te gooien om als team leuke dingen te doen.” Ook besteedt hij veel aandacht aan vertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. “Iedereen moet ruimte voelen om dingen aan te kunnen geven én fouten te durven maken."

'Ik wil de werkgever zijn die ik vroeger als werknemer zelf wilde hebben'

De sleutel tot succes voor de werving

Van Hemert laat zijn werving verlopen via het team. “Dat draagt bij aan een hecht en loyaal team onderling en binding met mijn zaak". Medewerkers die iemand aandragen worden beloond met een leuke bonus. “Vooral voor de Gen Z werkt dit goed, zij willen zelf benaderd worden". Andere ondernemers zijn vaak huiverig voor deze aanpak uit angst voor kliekvorming en verminderde productiviteit. “Maar het is een kwestie van goed managen."

Benieuwd hoe jij deze generatie verbindt? In de whitepaper van Please staan de drijfveren van vierhonderd Gen Z'ers om te werken in de horeca, lees je over hoe andere horecaondernemers hun personeel vinden én krijg je concrete tips en handvatten van HR-experts. 

>Vraag de whitepaper van Please aan

Wandelende reclameborden

Een ander succes: samen met Please heeft Proeflokaal Bregje de medewerkers laten flyeren op het schoolplein. “Het klinkt achterhaald, maar werkte perfect. Zij zijn ambassadeurs van mijn restaurant en vertellen vanuit hun persoonlijke ervaring hoe zij het werken ervaren. Dat kan ik zelf nooit zo overbrengen.”

En zijn laatste troef?

“De samenwerking met HR-dienstverlener Please. Ze maken mij attent op zaken die belangrijk zijn voor mij en mijn personeel. Daar maak ik dankbaar gebruik van en dit versterkt mijn rol als werkgever. Bovendien geeft het mijn medewerkers zekerheid dat zaken goed geregeld zijn. Dat ze op tijd salaris krijgen en dat ik de regels van de wet volg, anders word ik door Please op mijn vingers getikt. Bovendien levert de samenwerking met Please mij tijd op om bezig te zijn met de ontwikkeling en sfeer binnen het team. Zo kan ik de werkgever zijn die ik vroeger als werknemer zelf wilde hebben."

Over Please

Please is al ruim 22 jaar expert op het gebied van personeel en werkgeven in de horecabranche. Het bedrijf werkt samen met meer dan tweehonderd horecaondernemers. Ondernemers zoals jij! Wil je net als Proeflokaal Bregje hulp op het gebied van personeelszaken?

Neem direct contact op

Artikel delen