Huiskamerrestaurant: online culinair concert

Huiskamerrestaurant: online culinair concert

Het Philharmonisch Orkest heeft een nieuw initiatief: Het Huiskamerrestaurant. Daarvoor werkt het beroemde orkest samen met de Rotterdamse chefs Marco Somer (De Harmonie) en Maaike Stift (EAT.PEASY). Bij dit concept komt alles ‘harmonieus’ samen: proeven, ruiken, horen en zien.

Het Huiskamerrestaurant is een totaalbeleving

huiskamerconcert

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert sinds december online concerten. Na een succesvolle eerste digitale reeks biedt het wereldberoemde orkest nu wat nieuws. Het Huiskamerrestaurant is een totaalbeleving in de Nederlandse woonkamers. De muzikanten zorgen voor online concerten die op een tijdstip naar keuze kunnen worden beluisterd. Mensen kunnen een keuze maken uit een reeks concerten, zoals ‘Dichterbij de Matthäus-Passion’, ‘A Musical Easter For You’ of ‘Lahav Shani: Symfonische dansen’.

Culinaire gedeelte

De Rotterdamse chef Marco Somer van restaurant De Harmonie is verantwoordelijk voor een driegangenmenu (€42,50) of hoofdgerecht (€27,50) met asperges en aardbeien van het familiebedrijf Van Gelder groente & fruit. Ook aan vega(n) liefhebbers is gedacht. Zij kunnen kiezen voor een plantaardig menu (€37,50) of hoofdgerecht (€23,50) van EAT.PEASY. Hiervoor laat de Rotterdamse chef-kok Maaike Stift zich inspireren door de smaken van het voorjaar.

Hoe het werkt

Op het culinaire online platform HEERLIJK kan het driegangenmenu of een hoofdgerecht besteld worden. Na de bestelling krijg wordt een bevestigingsmail gestuurd met een promocode. Daarmee kan op de website van het Philharmonisch Orkest een gratis ticket besteld worden voor één van de volgende online concerten: Dichterbij de Matthäus-Passion, A Musical Easter For You, Valery Gergiev: Schotse symfonie of Lahav Shani: symphonische dansen. In een aparte mail ontvangt de besteller vervolgens een unieke toegangscode waarmee je het online concert kunt bekijken op ons platform.

 

Artikel delen