advertorial

Pub Stage op BBB Maastricht: bier in de spotlights

Biertappen

Pub Stage op BBB Maastricht: bier in de spotlights

Tijdens de BBB in Maastricht (6 t/m 8 oktober) vormt de Pub Stage het bruisende (bier)middelpunt. Hier komen kennis, verdieping, proeverijen en sfeer samen. Het podium biedt drie dagen lang een gevarieerd programma dat zowel de laatste trends bespreekt, als inspiratie biedt voor horecaprofessionals.

Foto’s: Gerlach Delissen

Alcoholvrij bier

Een belangrijk thema op de Pub Stage dit jaar is de groeiende rol van alcoholvrij bier. Waar deze trend in de Randstad al langer zichtbaar is, begint hij nu ook in Limburg stevig voet aan de grond te krijgen. De BBB speelt hier op in door diverse proeverijen en presentaties rond dit thema te organiseren. Op maandagmiddag is er een workshop waarin wordt uitgelegd hoe je alcoholvrije bieren (no & low) commercieel kunt inzetten voor je horecazaak en je hier de beste marges op kunt behalen.

Verder is er een sessie waar diverse innovatieve no & low alcoholvrije dranken kunnen worden geproefd. Later op de middag is er een proeverij waarin het niet zozeer om de alcoholvrije bieren zelf gaat, maar hoe je kunt leren proeven als een professional, waarbij geur, mondgevoel en smaak centraal staan. Zodat je als horecaondernemer je gasten nog beter op dit kunt adviseren, ook in combinatie met eten.

Interessant in dat opzicht is de Beer & Food Battle, iets verderop in de Battle Area, in samenwerking met de jubilerende Gulpener Bierbrouwerij (zie kader). Gastronomische keukenteams met een voorliefde voor speciaalbier worden uitgedaagd om bijzondere bier-en-spijscombinaties te presenteren aan een vakjury.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Horecabeurs

Marges op mocktails

Op dinsdag staat een inspirerende discussie op de agenda: Bier is meer dan baarden, speciaal gericht op vrouwen in de bierwereld. Verder is er de culinaire sessie High Beer, waarin bier en foodcombinaties worden onderzocht als smakelijk alternatief voor de bekende high tea. De dag begint met een workshop over mocktails. Deze categorie wordt steeds populairder en onder leiding van Jeroen Vrinsen leren bezoekers hoe je de alcoholvrije cocktails winstgevend op je kaart zet. Naast kennis en verdieping draait het uiteraard ook om de sfeer. Iedere dag wordt afgesloten met een borrel op de Pub Stage waar brouwers en bezoekers kunnen netwerken.

De woensdag staat traditiegetrouw volledig in het teken van de biertapwedstrijden. Hier wordt gestreden om de titel van beste tapper, waarbij techniek, snelheid en presentatie het verschil maken. Voor deelnemers én publiek altijd een hoogtepunt.

*Tekst gaat verder onder de foto's in het grijze kader.

BBB-MECC-biertappen Bier

Wedstrijden op het programma

  • Bier & Food Battle (maandag) – Battle Area Keukenteams bereiden een voor-, hoofd- en nagerecht in samenwerking waarbij het draait om de bier-spijscombinaties.

  • Le Couple d’Or (dinsdag) – Battle Area Tijdens deze wedstrijd bereiden en serveren chef, commis en maître samen een viergangenlunch op topniveau. De focus ligt op vakmanschap, duurzaamheid en seizoensgebonden ingrediënten.

  • The Green Battle (woensdag) – Battle Area De keukenteams maken een volledig 100% Pure Plant driegangenmenu. De wedstrijd staat onder leiding van Frank Fol, voorzitter van We’re Smart World.

  • Biertapwedstrijden (woensdag) – Pub Stage De ultieme test voor horecaprofessionals: wie tapt het mooiste, lekkerste en meest constante bier?

Ontvang gratis tickets

Wil jij aanwezig zijn bij horecavakbeurs BBB Maastricht 2025? Je kunt nu gratis tickets aanvragen. De beurs vindt plaats van 6 t/m 8 oktober en is dé plek waar horecaprofessionals samenkomen.

Ontvang gratis tickets

Horecabeurs
Artikel delen