Pulitzer op hotellist 2020 C. Nast Traveller

Tags: hotel

Pulitzer op hotellist 2020 C. Nast Traveller

Pulitzer Amsterdam heeft een plek bemachtigd op de meest toonaangevende lijst voor de beste hotels wereldwijd. Het Amsterdamse hotel staat als het beste hotel in Nederland op Best Hotels in Europe: The Gold List 2020 van het Engelse Condé Nast Traveller.

hotel pulitzer interieur conde nast travellerBeste Hotels in de wereld

The Gold List bestaat uit de beste hotels in de wereld; klassiekers die hun reputatie en kijk gedurende vele jaren hebben opgebouwd, of meer recentere favorieten die spectaculaire een entree hebben gemaakt. De hotels worden gekozen door reisredacteuren van het magazine.

Conde Nast Traveller over Pulitzer

De reispublicatie omschrijft Pulitzer Amsterdam als: “De essentie van het verleden van Amsterdam is aanwezig, maar een eigentijdse make-over door designer Jacu Strauss blaast alle spinnenwebben weg. Naast de originele stucplafonds, antieke Delftse tegels en openhaarden, vind je hier nieuw Nederlands design en talloze werken uit de uitgebreide collectie van moderne kunst van het hotel.”

Ook vertelt Condé Nast Traveller: “Net als Amsterdam, combineert het Pulitzer de fundamentele elementen uit het verleden met een gewaagd en eigentijds design, terwijl het origineel en volledig zichzelf blijft.”

pulitzer amsterdam conde nast travellerMeerdere prijzen voor Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Amsterdam werd eerder meegenomen in de “Top 15 Best Hotels in Europe” van de Fodor’s Travel Awards 2020 en de hotelbar Pulitzer’s Bar werd door Gault&Millau benoemd tot “Cocktailbar van het Jaar 2020”.

Restauratie en restyling

Het Amsterdamse vijfsterrenhotel heropende in augustus 2016 opnieuw haar deuren na een restauratie en restyling van alle 25 grachtenpanden. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten het hotel tot leven komen. In 2020 vierde Pulitzer Amsterdam haar 50-jarige bestaan.

Pulitzer Amsterdam

Het gerenoveerde Pulitzer Amsterdam is een luxehotel gesitueerd in 25 samengevoegde 17de en 18de eeuwse grachtenpanden, in één van Amsterdamse chicste buurten. Het hotel biedt 225 gastenkamers, een serene binnentuin, vergader- en evenementenruimten evenals een restaurant en bar die lokale smaken en producten etaleren.

Met uitzicht over de Prinsengracht en Keizersgracht, is het hotel gesitueerd in het historische hart van Amsterdam, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen