advertorial

QR-app MplusKASSA goede toevoeging voor DE Cafés: 'Alle digitale toepassingen bij één partij'

QR-Project - MplusKassa

QR-app MplusKASSA goede toevoeging voor DE Cafés: 'Alle digitale toepassingen bij één partij'

Ondernemer Patrick van Erven heeft zijn DE Cafés digitaal naar een hoger plan getild. Storingen zijn voor zijn zaken funest. In MplusKASSA vond hij een degelijke partij voor onder andere zijn QR-bestelapp.

Elk jaar vier nieuwe zaken erbij, dat is het ambitieuze plan van horecaondernemer Patrick van Erven. Elf jaar geleden startte hij als franchiser in Leeuwarden het eerste Douwe Egberts Café. Inmiddels is hij zelf eigenaar van de zaak (DE Café), en heeft hij ook in Groningen, Zwolle, Enschede en Arnhem DE Cafés geopend – later dit jaar volgt Eindhoven. Stuk voor stuk grote zaken: van 80 tot 230 zitplekken. Van Erven: “Gasten kunnen elke dag van het jaar bij ons terecht. We streven ernaar een tweede huiskamer te zijn voor ze, ook qua sfeer. We richten ons, zeker op doordeweekse dagen, op long-stay publiek, dus gasten die hier lekker met hun laptop komen werken of studeren.”

Digitaal ingericht

Om voor zichzelf, zijn medewerkers en gasten alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, heeft de ondernemer de cafés – allemaal met counterservice - behoorlijk digitaal ingericht. Zo wordt er niet met bonnen gewerkt, maar met orderschermen. Van Erven vertelt: “De zaak in Leeuwarden telt drie verdiepingen. Voor gasten bovenin kost het te veel tijd om beneden koffie te halen. Daarom hebben we meerdere bestelzuilen door de zaak heen. Zo’n twee jaar geleden zijn we ook begonnen met de inzet van QR-codes. Dat bevalt supergoed.”

'Het is een vooruitstrevend systeem, die eigenschap past uitstekend bij ons'

Één partij

Voor de QR-bestelapp probeerde Van Erven meerdere aanbieders uit. Uiteindelijk viel de keuze op MplusKASSA, de partij die ook zijn kassasoftware levert: “Ik wilde graag alle digitale toepassingen onderbrengen bij één partij. Omdat we zo afhankelijk zijn van techniek, zijn storingen funest. De kans daarop is nu eenmaal groter bij systemen van verschillende aanbieders. De QR-bestelapp en de kassasoftware van MplusKASSA zijn één en hetzelfde systeem – dat verkleint de kans op storingen enorm. Een ander voordeel is dat MplusKASSA heel goed uit de voeten kan met onze eigen ontwikkelde software voor onder andere afnameprognoses en voorraadmanagement. Zo kan ik op afstand goed in de gaten houden hoe het gaat bij de verschillende vestigingen.”

Naast de technische pluspunten voor zijn zaak, zitten er volgens Van Erven ook voor zijn gasten volop voordelen van het QR-bestelsysteem van MplusKASSA: “Het design is bijvoorbeeld echt top – de interface werkt erg goed. Het is een vooruitstrevend systeem, die eigenschap past uitstekend bij ons.”

Artikel delen