Regel je personeelszaken goed en onbezorgd, net als Benders

Benders enthousiast over Please Payroll

Regel je personeelszaken goed en onbezorgd, net als Benders

In 1986 nam Geert Benders met zijn vrouw Petra het kruideniersbedrijfje van zijn ouders in Venlo over. Veertig jaar later heeft hij zo’n 600 full- en parttime medewerkers in dienst, waarvan zo’n 150 in het in maart geopende ‘Jumbo-Beej Benders’ met eetplein in Blerick. Om zijn personeelszaken goed, onbezorgd én toekomstbestendig in te richten, werkt hij samen met Please.

Het Benders-concern omvat twee Jumbo-filialen, een eigen concept ‘Fooddrome Beej Benders’ en het spiksplinternieuwe ‘Jumbo-Beej Benders’ waar retail en horeca samenkomen. Als supermarkteigenaar zag Benders dat het in zijn branche steeds meer draaide om volume en minder om de oorsprong van producten.

“Voor mij gaat eten in de kern juist om gezond maar vooral lekker genieten en sociale cohesie. Dat miste ik.” Dit leidde tot het concept van ‘Fooddrome Beej Benders’, waar ambacht en lokale producten centraal staan en je kunt genieten van eten en drinken in de versmarkt én het restaurant.

*Tekst gaat verder onder het grijze kader

Personeelszaken was voor Geert Benders een uitdaging. Hiervoor schakelde hij Please in als werkgeverspartner waardoor hij zijn personeelszaken goed, onbezorgd en toekomstbesteding geregeld heeft. Weten hoe Please dit ook voor jou kan doen?

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek in!

Jumbo, versmarkt en eetplein in één

Half maart opende Benders nóg een nieuw concept: ‘Jumbo-Beej Benders’ aan het Laurentiusplein in Blerick. Benders: “Toen we Beej Benders openden waren klanten enthousiast, maar ze moesten na hun bezoek aan onze winkel alsnog naar een supermarkt voor hun gewone boodschappen.

'Het zag er op papier al fantastisch uit, maar het eindresultaat overtrof al onze verwachtingen'

Ik wilde een totaalconcept bieden. Samen met de formulemanager en lay-out manager van Jumbo zijn onze bedrijfsleider Rick Willems en ik gaan tekenen. Het zag er op papier al fantastisch uit, maar het eindresultaat overtrof al onze verwachtingen. Het is een winkel die je omarmt. Ook klanten en branchegenoten zeggen: dit is uniek, een Jumbo, versmarkt en eetplein in één.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Fooddrome Beej Benders
Fooddrome Beej Benders

Eenduidigheid en tijdbesparing met Please

Je kunt je voorstellen dat het managen van 600 werknemers een ingewikkelde taak is. “Voor Beej Benders moesten we zelf het wiel uitvinden. Er kwamen veel zaken samen, zo zouden we bijvoorbeeld verschillende cao’s moeten volgen voor de bakkerij, slagerij, visafdeling, horeca, retail, et cetera.

We wilden zelf geen HR-afdeling opzetten, dus zochten we naar één partner, één gezicht waarbij we ál onze personeelszaken konden onderbrengen. We hebben met meerdere partijen gesproken maar het totaalpakket, de ontzorging en ondersteuning van Please paste het best.

Please bespaart ons een hoop tijd, bijvoorbeeld met het begeleiden van ziekteverzuim en het opstellen, aanbieden en bijhouden van contracten. Je betaalt ervoor, maar dát is ontzorging. Als je het zelf doet moet je zoveel know-how binnenhalen. Daarnaast vind ik de collectiviteit van Please, bijvoorbeeld voor pensioenen erg fijn. Dat is een groot voordeel voor kleine werkgevers” aldus Benders.

*Tekst gaat verder onder de foto

Petra en Geert Benders Beej Benders-2
Ook dochters Robin, Niki en schoonzoon Leo werken in het bedrijf. Op de foto: Niki (links) en Geert (rechts)

OVER PLEASE

Please is al 24 jaar expert op het gebied van personeel en werkgeven in de horecabranche. Het bedrijf werkt samen met meer dan 200 horecaondernemers. Ondernemers zoals jij!Loop jij tegen dezelfde uitdagingen aan als Geert Benders? Wij denken graag met je mee en geven je advies op maat. 

Artikel delen