Restaurant Basiliek* past openingstijden aan

Restaurant Basiliek* past openingstijden aan

Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag voor haar gasten. Ook de inrichting van de eetgelegenheid wordt aangepast. De coronaperiode geeft het echtpaar Tabitha en Rik Jansma andere inzichten met aanpassingen als gevolg. “Iets wat we al langer wilden.”

Nieuwe openingstijden Basiliek

Ze kiezen ervoor om hun restaurant van maandag tot en met vrijdag alleen te openen voor het diner. Zaterdag en zondag worden de nieuwe sluitingsdagen. De openingstijden worden aangepast aan eventuele maatregelen als gevolg van corona. Moeten de deuren ’s avonds eerder sluiten, dan gaat het ook eerder open.

Aanpassing inrichting

Bij de inrichting wordt meer gewerkt met losse tafels, zodat het aantal couverts van 50 naar 30 teruggaat en gasten meer ruimte ervaren. In de zaak wordt de lange bank vervangen door meer losse tafels.

Door sluiting sociale leven verrijkt

“De coronamaatregelen hebben andere inzichten gegeven, het gevoel versterkt. Door de gedwongen sluiting is ons sociale leven verrijkt. Dat vinden we belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om straks, als het weer mag, van maandag tot en met vrijdag open te gaan. De zaterdag leveren we dan in, maar met de maandag gaan we dat voldoende opvangen”, aldus Rik Jansma. Voorheen was Basiliek geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Uitgebreide menukaart

Wat blijft, is de uitgebreide menukaart met daarop ruim 15 à-la-cartegerechten. Daarnaast werkt Basiliek met menu’s. In de zaak wordt de lange bank vervangen door meer losse tafels, zodat er meer ruimte ontstaat voor de gasten.

Over Restaurant Basiliek

Restaurant Basiliek is gevestigd aan de historische Vischmarkt in Harderwijk en heeft een informele sfeer, waarin gezelligheid, plezier en je thuis voelen vooropstaan. Er wordt ambachtelijk gekookt met liefde en respect voor de natuur. De eetgelegenheid opende in 2006 de deuren en kreeg in 2007 een Michelinster. Basiliek is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.

Artikel delen