advertorial
advertorial
promotioneel
De Betere Tijden is een succesvol fine dining-restaurant in het centrum van Groningen. Koen Mulder is sinds tien jaar met zijn broer Sjoerd eigenaar van de zaak. Ze hebben veel baat bij de samenwerking met VVV Cadeaukaart. “Ik merkte al snel dat het echt publiek trekt.”
“Sterwaardig!” “Prachtig en lekker eten in een mooi en sfeervol restaurant.” Zomaar twee recensies over restaurant De Betere Tijden in Groningen, dat daar al jarenlang koploper is op Tripadvisor. De zaak wordt gewaardeerd door een breed publiek; van jonge studenten die iets te vieren hebben tot pensionado’s die een dagje Groningen feestelijk willen afsluiten. “Wat wij doen is semi fine dining”, vertelt eigenaar Koen Mulder, die de zaak in 2017 opende met zijn broer Sjoerd. “Het is erg laagdrempelig en we maken alles zelf; van brood tot pepermunt.”
Dat De Betere Tijden na bijna tien jaar staat als een huis, is een prestatie van formaat. Mulder (35) was nog piepjong toen hij zijn horeca-avontuur begon aan de Gelkingestraat in Groningen. In 2017 nam hij de al bestaande horecazaak over, inclusief het account om de VVV Cadeaukaart te kunnen accepteren. “Ik wilde gewoon zien wat ermee ging gebeuren”, herinnert Mulder. “Maar ik merkte al snel dat het echt publiek trekt - publiek dat je normaal gesproken niet zo snel in je zaak krijgt.”
*Tekst gaat verder onder de foto.
De VVV Cadeaukaart is alom geliefd in Nederland. 99 procent van de Nederlanders kent de VVV Cadeaukaart, terwijl 89 procent er wel eens eentje heeft gekregen of heeft weggegeven. Ook in de horeca kan ermee betaald worden.
Mulder herkent zich in de rekensom die veel horeca-ondernemers maken met cadeaubonnen. “Horeca-ondernemers kijken natuurlijk naar de commissie die ze moeten afdragen”, weet hij. “Maar in de praktijk valt dat erg mee. Als mensen voor tweehonderd euro hebben gegeten, dan komt het zelden voor dat ze het hele bedrag met cadeaukaarten betalen. Meestal hebben ze een bon van vijftig euro en de rest betalen ze zelf. Dat is wat ons betreft de kracht. We zien dit ook veel gebeuren, omdat wij in Groningen een van de weinige fine dining-restaurants zijn waar je de kaart kunt besteden. Mensen zoeken daar echt naar.”
*Tekst gaat verder onder de foto's van De Betere Tijden.
Dat gasten meer besteden dan alleen de waarde van hun bon, is een van de vele voordelen van de VVV Cadeaukaart. Ook is het als horeca-ondernemer eenvoudig te koppelen aan je betaalsysteem en betaal je momenteel geen aansluitkosten (ter waarde van 49,95 euro). “Het gebruik van de app en het scannen werkt erg makkelijk”, is de ervaring van Mulder.
De Groningse horeca-ondernemer kijkt handenwrijvend uit naar de maanden december en januari. “Januari is nooit de sterkste maand in de horeca”, weet hij. “Maar omdat veel bedrijven een VVV Cadeaukaart in hun kerstpakketten doen, ontploft het bij ons in januari. Precies op het moment dat het ons goed uitkomt.”