Eigenaar Reinier Kempenaar heeft besloten de deuren van zelfvoorzienend restaurant en evenementenlocatie De Dyck in Woubrugge te sluiten. De aanhoudend stijgende kosten maken het onmogelijk om de missie en visie van De Dyck voort te zetten. Per 16 juli 2025 zal De Dyck overgaan naar een nieuwe horeca-exploitant.
“De afgelopen jaren brachten de nodige uitdagingen met zich mee. Maar we kijken vooral met trots en dankbaarheid terug op de bijzondere reis die is afgelegd. Talloze gasten hebben mogen genieten van deze bijzondere plek en van al het moois dat de Hollandse bodem te bieden heeft”, zegt eigenaar en oprichter Reinier Kempenaar.
In 2023 werd er onder leiding van chef Martijn Koeleman een Groene Michelinster behaald. De moestuin en boomgaard vormen de basis voor het seizoensgebonden moestuinmenu. Er wordt gekookt met de seizoenen en volop gebruikgemaakt van fermentatie, zodat ook in de winter een menu van eigen bodem kon worden geserveerd.
*De tekst gaat onder de afbeelding verder.
De Dyck werd in 2012 opgericht door boer en eigenaar Reinier Kempenaar, die eerder het akkerbouwbedrijf van zijn ouders overnam. Gedreven door zijn missie om de rijkdom van de Hollandse bodem op een eerlijke, duurzame en verrassende manier bij de consument te brengen, gooide hij het roer om. Van boer naar horecaondernemer. Het restaurant is sindsdien uitgegroeid tot een zelfvoorzienende plek waar landbouw, gastronomie en beleving samenkomen. Naast een restaurant was er ook ruimte voor zakelijke en particuliere evenementen bij De Dyck.
“Onder het motto ‘Goed voor elkaar’ zijn we begonnen aan een mooie, soms hobbelige reis. Dat heeft ertoe geleid dat we van deze plaats een zelfvoorzienend restaurant en een inspirerende vergader- en evenementenlocatie hebben gemaakt waar duurzaamheid, culinair genieten, passie en vakmanschap voorop staan. Dat heb ik samen met het team en zeker ook met mijn gezin gedaan, en ik kan niet anders dan daar met een positief en enorm trots gevoel op terugkijken.”