Restaurant Posthoorn in Monnickendam sluit: 'Het is lastig'

Interieur van Restaurant Posthoorn

Restaurant Posthoorn in Monnickendam sluit: 'Het is lastig'

Na twintig jaar kondigt eigenaar Marc Boeljon met gemengde gevoelens de verkoop van Suitehotel Restaurant Posthoorn in Monnickendam aan. Het bekende fine dining-restaurant droeg ruim een decennium een Michelinster en behoort nog steeds tot de culinaire top. Nu sluit het restaurant op 28 januari.

Einde van een tijdperk

In 2024 is het twintig jaar geleden dat eigenaar Marc Boeljon Suitehotel Restaurant Posthoorn opende. Met trots kijkt hij terug op de successen van de afgelopen twee decennia. Na het eerste jaar ontvingen ze een Bib Gourmand, waren ze genomineerd voor het beste hotelconcept van Nederland, stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en waren ze langdurig opgenomen in de top100 van het magazine Lekker. Van 2008 tot 2022 had Posthoorn ook een Michelinster. Boeljon: “Het blijft bijzonder dat vaste gasten regelmatig vanuit heel Europa naar ons toe reizen om te genieten van wijn, spijs en ons bijzondere hotel.” Aan die bijzondere combinatie komt nu een einde.

'Afstand doen is altijd lastig'

Nieuwe uitdagingen

De verkoop gaat gepaard met gemengde gevoelens. Boeljon ontving regelmatig aanbiedingen voor uitdagingen op uiteenlopende plekken: van Ameland tot Madagaskar en van Bonaire tot Limburg. Hoewel hij deze aanbiedingen altijd moest afwijzen, groeide het gevoel dat hij, als hij nog een keer een nieuwe uitdaging wil aangaan, de stap op tijd moest maken. “Afstand doen is altijd lastig, helemaal als het toch je kindje is dat je vanaf niets hebt ontwikkeld. Maar er komt een moment dat je iets moet loslaten om een volgende stap te kunnen zetten. Die tijd is nu gekomen en ik ben benieuwd welke uitdaging ik mag aangaan in binnen of buitenland", vertelt Boeljon. De zaak sluit op 28 januari, tot die tijd zijn ze nog geopend voor gasten. 

Restaurant Posthoorn-Mark Boeljon
Marc Boeljon
Artikel delen